Grønnkollen

Annonse

Om hytta

NB: Grønnkollen er desverre stengt grunnet totalrenovering som vil pågå i perioden juni 2021 og store deler av 2022.

Høsten 2021 ble nytt tak, vinduer, dører og ytterkledning ferdig. Piper og ovner er momntert. I 2022 vi det gjennomføres en stor dugnadsinnsats for å innrede hytta. 

Grønnkollen ligger bynært til mellom Musvatnnet og Steinsåsvannet. Området hvor hytta ligger er et populært turområde for Harstads befolkning til alle årstider. Med sin enkle tilgjengelighet egner hytta seg spesielt godt for barnefamilier enten på dagstur eller for overnattingstur.

Hytta har en stor stue med plass til mange. Hytta har et stort kjøkken med en mindre stue dersom turfølget ikke er for stort og man ønsker en mer intim atmosfære. Hytta har også et stort soveloft med 20 madrasser på gulv. Ikke ordinært sengetøy, men gode ulltepper kan benyttes. Sovepose anbefales.

Grønnkollen har en lang og tradisjonsrik historie i bymiljøet i Harstad. Tidligere var hytta et populært mål for søndagsturen for svært mange i Harstad, nå er muligheten her igjen.

Det er ikke vann i umiddelbar nærhet av hytta. Vann hentes i kanner (finnes på hytta) i bekken som renner ned fra Musvannet ca. 400 m øst for hytta, følg stien mot Folkeparken/Musvannet. Det er for tiden lite kopper og kar på hytta så dersom du planlegger et lenger opphold bør du ta dette med i betraktningen når du pakker sekken.

NB: Det er ikke standard DNT-nøkkel på hytta. Nøkkel fås ved henvendelse til Destination Harstad, Sjøgata 3, tlf 77 01 89 89. Ettersom det ikke er standard DNT-lås på hytta er det viktig at nøkkel leveres tilbake til Turistkontoret så snart som mulig etter besøket da vi har et begrenset antall nøkler til denne hytta.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Fiske
  • Vedovn

Passer for

  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra vest (Steinsåsvannet):
Parker ved silhuset ved nordsiden av Steinsåsvannet. Gå langs privat vei over elva fra Steinsåsvannet fram til den slutter. Gå inn i skogen bak huset innerst i veien. Herfra er det ca. 1,2 km på merket sti fram til hytta. Ruta er merket med røde markører som er festet til trær.

Fra nord (Folkeparken):
Følg Fjellveien, løype lvh28, fra folkeparken opp mot Musvannet, ca. 3 km. Ta av til høyre i stiskille før de siste bakkene opp mot Musvannet. Her skal det være satt opp et skilt som viser veien inn mot hytta. Herfra går det god sti i ca. 1 km fram til hytta.

Annonse

SjekkUT | Grønnkollen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
4

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Grønnkollen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT