Simlebu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Simlebu er den hytta i Etnefjellene som ligger lengst mot nord, og den første hytta du kommer til om du går Gullruta fra nord til sør. Simlebu består av to hytter, hovedhytta og sikringshytta. Hyttene ligger fint til ved et lite tjern. I øst dominerer Bordalsnuten. Går du ut på kanten ser du ned på Nystølen. Mot nord ser du dypt ned i Sørdalen og bakenfor stikker Skjeggesnuten ved Folgefonna og Sauanuten opp.

BESTILL OPPHOLDET PÅ FORHÅND

I 2021 kan du leie hele sikringshytta, eller enkle senger på hovedhytta. Vi har åpnet for vesentlig lavere belegg på hytta enn det faktisk er, grunnet smittevern. Det står i bookingsystemet hvor mange senger pr rom som er tilgjengelige. Bestill overnatting til alle, også til barn som går gratis (0-3 år, og medlemmer til 12 år). Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English information

UTSTYR 

Begge hyttene har til sammen 36 senger, og begge hyttene har to firemannsrom i hovedetasjen pluss hems. All overnatting må forhåndsbestilles. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengetøy, sovepose er ikke tillatt. Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

AKTIVITET 

Simlebu kan fungere som dagsturmål, som base for turer i nærområdet og som første eller siste etappe på en lengre tur i Etnefjellene. Nærmeste nabo til hytta er Simlenuten, og utsikten derfra er verd en tur opp! Den som leter kan finne jettegryter, badekulper og fine fossefall i bekker og elver ikke langt fra hytta. Simlebu - Seljestad, ca 5 timer. Simlebu - Rullestad, ca 2 1/2 timer. Simlebu - Sandvasshytta, ca 5 timer

HUND 

Hund kan tas med inn i uthusdelen på sikringshytta (hundebur). Husk å ta med egne matskåler til hunden din.Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

TELEFONDEKNING

Det er generelt lite telefondekning i Etnefjellene. På hytta henger det oppslag om nærmeste sted med dekning.

BETALING 

Overnatting betales for når du bestiller på nett. Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat (og nødovernatting) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

SMITTEVERN 

På grunn av smitteverntiltak må all overnatting bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2020 før du drar på hytten.

Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov. Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Haukeliekspressen går til/fra Haugesund. Rutetider må sjekkes: http://www.haukeliekspressen.no/ 

Fra E134 kan du gå fra Skromme, Rullestadvatnet, eller fra Hesjabakk på Seljestad. Her begynner T-merkene ved trebro 500 m sør for Seljestad Hotell/Appartement.

Fra Rullestadvatnet og Åkrafjorden Nature B&B er nærmeste busstopp Flåto eller Rullestad.

Fra Skromme er nærmeste busstoppet Langebu øst for Rullestadtunnelen. Etter tunnelen, følg så den gamle vegen vestover. Det er ca 2,5 km til Skromme, der T-merket sti begynner. Her er det også god parkeringsplass dersom du kommer med bil. Stiene fra Rullestad og Skromme møtes ved Mjølkestølen. Ca 2 timer gangtid. Noen bratte stigninger, men turen passer også for nybegynner og barn, bare man tar seg tid. Premien er en god tur- og naturopplevelser i et flott fjellterreng.

SjekkUT | Simlebu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

111

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Simlebu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT