Legg til huskeliste
    174
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Simlebu er den nordligste hytta i Etnefjellene, og den første hytta du kommer til om du går SignaTUR Gullruta fra nord til sør. Simlebu består av to hytter; hovedhytta og sikringshytta. Hyttene ligger fint til ved et lite tjern. I øst dominerer Bordalsnuten. Går du ut på kanten ser du ned på Nystølen. Mot nord ser du dypt ned i Sørdalen og bakenfor stikker Skjeggesnuten ved Folgefonna og Sauanuten opp.

    OM HYTTA

    Begge hyttene har til sammen 36 senger, og begge hyttene har to firemannsrom i hovedetasjen pluss hems. Sengene på rommene, og det ene rommet på hovedhytta, kan forhåndsbestilles. Det kan du gjøre på DNT Hyttebestilling. Fjellhyttene er alltid åpne for alle, selv de som ikke har bestilt sengeplasser på forhånd.

    Toalettene er i egen inngang i sikringshytta.

    UTSTYR

    Simlebu er ei selvbetjeningshytte. Det vil si at hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengetøy, sovepose er ikke tillatt.

    Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

    TILKOMST OG AKTIVITET

    Simlebu fungerer fint som dagsturmål, som base for turer i nærområdet og som første eller siste etappe på en lengre tur i Etnefjellene. Nærmeste nabo til hytta er Simlenuten, og utsikten derfra er virkelig verd en tur opp! Den som leter kan finne jettegryter, badekulper og fine fossefall i bekker og elver ikke langt fra hytta.

    Flere merkede stier leder til hytta: Seljestad til Simlebu, 17,2 km og ca 6 timers gange. Fra Rullestadvatnet til Simlebu, 7,9 km ca 2 1/2 timer. Fra Simlebu til Sandvasshytta, 13 km og ca 5 timer.

    Husk å alltid ha med kart og kompass! Sett deg inn i hvordan det brukes på forhånd: her og her finner du en innføring.

    HUND

    Hund kan tas med inn i uthusdelen på sikringshytta (hundebur), men ikke i oppholdsrom eller soverom. Hundebur kan reserveres samtidig som seng/rom-bestilling. Husk å ta med egne matskåler til hunden din. Respekter båndtvangen og beitende dyr. I Etne kommune er det utvidet båndtvang 1. april - 31. oktober.

    TELEFONDEKNING

    Det er generelt lite telefondekning i Etnefjellene. På hytta henger det oppslag om nærmeste sted med dekning.

    BETALING OG BESTILLING DNT Hyttebestilling kan du bestille seng på hytta i forkant av turen. Hvis du bestiller seng på forhånd har du rett på denne så lenge du ankommer hytta innen kl. 19.00. Fjellhyttene er åpne for alle uavhengig om de har bestilt seng på forhånd eller ikke. Dersom du ikke har bestilt hytte på forhånd må du huske å betale for oppholdet i etterkant. Dette kan gjøres på appen DNT hyttebetaling.

    Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat og overnatting (om du ikke har bestilt på forhånd) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

    Husk å skrive deg inn i hytteprotokollen! Mer info om hvordan en benytter en DNT hytte finner du her.

    Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Vedovn
    Annonse
    Etne- og Saudafjella

    Adkomst sommer

    Haukeliekspressen går til/fra Haugesund. Rutetider må sjekkes: http://www.haukeliekspressen.no/ 

    Fra E134 kan du gå fra Skromme, Rullestadvatnet, eller fra Seljestad. Fra juni 2024 er trebroa ved Hesjabakk, 500m sør for Seljestad Hotell/Appartement fjernet, grunnet anleggsarbeid. Fra Seljestad anbefales det derfor å gå fra Korlevoll skistadion. Da møter du den T-merkede stien ved Gamlestølen.

    Fra Rullestadvatnet og Åkrafjorden Nature B&B er nærmeste busstopp Flåto eller Rullestad.

    Fra Skromme er nærmeste busstoppet Langebu øst for Rullestadtunnelen. Etter tunnelen, følg så den gamle vegen vestover. Det er ca 2,5 km til Skromme, der T-merket sti begynner. Her er det også god parkeringsplass dersom du kommer med bil. Stiene fra Rullestad og Skromme møtes ved Mjølkestølen. Ca 2 timer gangtid. Noen bratte stigninger, men turen passer også for nybegynner og barn, bare man tar seg tid. Premien er en god tur- og naturopplevelser i et flott fjellterreng.

    Adkomst vinter

    SjekkUT | Simlebu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    174

    SjekkUT-besøk