Simlebu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Simlebu består av 2 hytter, hovedhytte og sikringshytte, med tilsdammen 36 senger. 8 av sengene på hovedhytta kan forhåndsbookes. Mer info på UT.no. Romoversikt for hovedhytta finner du her.

I øst dominerer Bordalsnuten. Går du ut på kanten ser du ned på Nystølen. Mot nord ser du dypt ned i Sørdalen og bakenfor stikker Skjeggesnuten ved Folgefonna og Sauanuten opp. Selv om man ikke er fjellvant, er det relativt lett å komme seg til Simlebu. Det tar 2 - 3 timer å gå opp. Det er noen bratte stigninger som får opp pulsen, men turen passer også for nybegynnere og barn, bare man tar seg tid. Premien er en god tur- og naturopplevelser i et flott fjellterreng. Den selvbetjente hytta kan fungere som dagsturmål, som base for turer i nærområdet og som første eller siste etappe på en lengre tur i Etnefjellene. Nærmeste nabo til hytta er Simlenuten, og utsikten derfra er verd en tur opp! Den som leter kan finne jettegryter, badekulper og fine fossefall i bekker og elver ikke langt fra Simlebu.

Proviant: Våre selvbetjente hytter har et bra utvalg av proviant. Utvalget kan variere ettersom matlageret fylles en gang årlig.

Hund: Det ikke spesiet tilrettelagt, men hund kan tas med inn i uthusdelen på sikringshytta (hundebur). Husk å ta med egne matskåler til hunden din.

Fasiliteter

 • 12v
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Haukeliekspressen går til/fra Haugesund. Rutetider må sjekkes: http://www.haukeliekspressen.no/

Nærmeste buss-stopp til Simlebu vil være øst for Rullestadtunnelen. Følg så den gamle vegen vestover. Det er ca 2,5 km å gå til Skromme, der T-merket sti begynner. Her er det også god parkeringsplass dersom du kommer med bil.
En annen sti starter ved Rullestad bru. Denne ligger ca 1 km lenger vest for Skromme. Kommer du med buss kan du da gå av på stopp vest for Rullestadtunnelen. Stiene møtes ved Mjølkestølen.

Et annet alternativ er å starte fra Seljestad, her begynner T-merkene ved trebro 500 m sør for Seljestad Hotell/Appartement.

Annonse