Simlebu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English information

SOMMER 2021 

Bestill overnatting på forhånd. Du kan leie hele sikringshytta til din "kohort", eller enkle senger på hovedhytta. Vi har åpnet for vesentlig lavere belegg på hytta enn det faktisk er, grunnet smittevern. Det står i bookingsystemet hvor mange senger pr rom som er tilgjengelige. Bestill overnatting til alle, også til barn som går gratis (0-3 år, og medlemmer til 12 år).

Simlebu er den hytta i Etnefjellene som ligger lengst mot nord, og den første hytta du kommer til om du går Gullruta fra nord til sør. Simlebu består av to hytter, hovedhytta og sikringshytta. Hyttene ligger fint til ved et lite tjern. I øst dominerer Bordalsnuten. Går du ut på kanten ser du ned på Nystølen. Mot nord ser du dypt ned i Sørdalen og bakenfor stikker Skjeggesnuten ved Folgefonna og Sauanuten opp. Haukeliekspressen går til/fra Haugesund. Rutetider må sjekkes: http://www.haukeliekspressen.no/. Nærmeste buss-stopp til Simlebu vil være øst for Rullestadtunnelen. Følg så den gamle vegen vestover. Det er ca 2,5 km å gå til Skromme, der T-merket sti begynner. Her er det også god parkeringsplass dersom du kommer med bil. Selv om man ikke er fjellvant, er det relativt lett å komme seg til Simlebu. Det tar ca 2 timer å gå opp. Det er noen bratte stigninger som får opp pulsen, men turen passer også for nybegynnere og barn, bare man tar seg tid. Premien er en god tur- og naturopplevelser i et flott fjellterreng.

UTSTYR 

Begge hyttene har til sammen 36 senger. All overnatting må forhåndsbestilles. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengetøy, sovepose er ikke tillatt. Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

AKTIVITET 

Simlebu kan fungere som dagsturmål, som base for turer i nærområdet og som første eller siste etappe på en lengre tur i Etnefjellene. Nærmeste nabo til hytta er Simlenuten, og utsikten derfra er verd en tur opp! Den som leter kan finne jettegryter, badekulper og fine fossefall i bekker og elver ikke langt fra hytta. Simlebu - Seljestad, ca 5 timer. Simlebu - Rullestad, ca 2 1/2 timer. Simlebu - Sandvasshytta, ca 5 timer

HUND 

Hund kan tas med inn i uthusdelen på sikringshytta (hundebur). Husk å ta med egne matskåler til hunden din.Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

BETALING 

Overnatting betales for når du bestiller på nett. Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat (og nødovernatting) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

SMITTEVERN 

På grunn av smitteverntiltak må all overnatting bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2020 før du drar på hytten.

Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov. Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Haukeliekspressen går til/fra Haugesund. Rutetider må sjekkes: http://www.haukeliekspressen.no/

Nærmeste buss-stopp til Simlebu vil være øst for Rullestadtunnelen. Følg så den gamle vegen vestover. Det er ca 2,5 km å gå til Skromme, der T-merket sti begynner. Her er det også god parkeringsplass dersom du kommer med bil.
En annen sti starter ved Rullestad bru. Denne ligger ca 1 km lenger vest for Skromme. Kommer du med buss kan du da gå av på stopp vest for Rullestadtunnelen. Stiene møtes ved Mjølkestølen.

Et annet alternativ er å starte fra Seljestad, her begynner T-merkene ved trebro 500 m sør for Seljestad Hotell/Appartement.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 103 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: