Simlebu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

DNT fraråder besøk på DNT-hytter og langturer i fjellet frem til 26. mars. Les mer på DNT.no

Simlebu består av 2 hytter, hovedhytte og sikringshytte, med tilsdammen 36 senger. 8 av sengene på hovedhytta kan forhåndsbookes. Romoversikt for hovedhytta finner du her.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

I øst dominerer Bordalsnuten. Går du ut på kanten ser du ned på Nystølen. Mot nord ser du dypt ned i Sørdalen og bakenfor stikker Skjeggesnuten ved Folgefonna og Sauanuten opp. Selv om man ikke er fjellvant, er det relativt lett å komme seg til Simlebu. Det tar 2 - 3 timer å gå opp. Det er noen bratte stigninger som får opp pulsen, men turen passer også for nybegynnere og barn, bare man tar seg tid. Premien er en god tur- og naturopplevelser i et flott fjellterreng. Den selvbetjente hytta kan fungere som dagsturmål, som base for turer i nærområdet og som første eller siste etappe på en lengre tur i Etnefjellene. Nærmeste nabo til hytta er Simlenuten, og utsikten derfra er verd en tur opp! Den som leter kan finne jettegryter, badekulper og fine fossefall i bekker og elver ikke langt fra Simlebu.

Proviant: Våre selvbetjente hytter har et bra utvalg av proviant. Utvalget kan variere ettersom matlageret fylles en gang årlig.

Hund: Det ikke spesiet tilrettelagt, men hund kan tas med inn i uthusdelen på sikringshytta (hundebur). Husk å ta med egne matskåler til hunden din.

Fasiliteter

 • 12v
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Haukeliekspressen går til/fra Haugesund. Rutetider må sjekkes: http://www.haukeliekspressen.no/

Nærmeste buss-stopp til Simlebu vil være øst for Rullestadtunnelen. Følg så den gamle vegen vestover. Det er ca 2,5 km å gå til Skromme, der T-merket sti begynner. Her er det også god parkeringsplass dersom du kommer med bil.
En annen sti starter ved Rullestad bru. Denne ligger ca 1 km lenger vest for Skromme. Kommer du med buss kan du da gå av på stopp vest for Rullestadtunnelen. Stiene møtes ved Mjølkestølen.

Et annet alternativ er å starte fra Seljestad, her begynner T-merkene ved trebro 500 m sør for Seljestad Hotell/Appartement.

Varsel

Annonse
Værvarsel for Simlebu. Vis på YR.no
Tir (31.03)Skyet1º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Vest
Ons (01.04)Kraftig sludd1º14 mm
Liten kuling (12.2m/s) Vest-sørvest
Tor (02.04)Kraftig snø-4º7 mm
Stiv kuling (16.7m/s) Vest
Fre (03.04)Snøbyger-1º2 mm
Frisk bris (8.8m/s) Vest-nordvest
Lør (04.04)Kraftig snø-1º5 mm
Laber bris (5.7m/s) Sør-sørøst
Søn (05.04)Skyet3º0 mm
Laber bris (7.7m/s) Sør-sørøst
Man (06.04)Regn5º4 mm
Frisk bris (9.2m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt