Blomstølen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  48 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Blomstølen er et idyllisk hyttetun, som består av tre hytter, som ligger rett ved fiskevannet Blomstølsvatnet. Tunet har en lang historie hvor den eldste hytta, Gamlestølen, ble fraktet fra Øyna og opp til dit den ligger i dag i 1939. Sammen med Sikringshytta og hovedhytta har tunet rikelig med plass til ivrige turgåere som ønsker å oppleve den flotte naturen i Etnefjellene.

Forhåndsbestilling:

Det er mulig å forhåndsbestille overnatting, men nå er rom 6 og 7 på hovedhytta forbeholdt de som ikke ønsker å forhåndsbestille oppholdet.

Sikringshytta leies ut i sin helhet frem til 31. oktober. Fra 1. november kan man bestille senger på rom, eller droppe inn på hemsen på sikringshytta. 

Hovedhytta er stengt fra siste helgen i oktober og hele vinteren.

BELIGGENHET 

Tunet som er omkranset av et vennlig fjelllandskap er forholdsvis lett tilgjengelig og passer derfor også godt for barnefamilier og ferske turgåere. Den enkleste tilkomsten er DNT-ruta fra Øyna til Blomstølen. En annen mulighet er å gå DNT-ruta fra Tjelmeland til Blomstølen. Om du ønsker en hytte-til-hytte-tur er Blomstølen et flott utgangspunkt hvor DNT-ruta til Sandvasshytta er en fin dagsmarsj hvor du også har muligheten til å forlenge turen videre til Simlebu. Fra Blomstølen kan du også gå sørover til Løkjelsvatnhytta eller Storavassbu. Dette hyttenettverket danner "Gullruta" som er et alternativ for deg som ønsker en komplett seksdagers hytte-til-hytte-opplevelse i Etnefjellene! Merk at stien mellom Øyno og Blomstølen er fra sommer/høst 2020 merket noe om, og stemmer ikke helt med sti på kart. Vi oppfordrer til å gå stien, og ikke på veien som nå går parallelt.

UTSTYR

Hovedhytta har 32 senger, pluss ekstra madrasser. Se romoversikt for hovedhytta 

Sikringshytta har to firemannsrom, to senger i gangen og 13 madrasser på hemsen.

Hovedhytta er stengt i vinterhalvåret. 

Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Sovepose er ikke tillatt.

Se proviantliste 

Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter

AKTIVITETER 

I området rundt Blomstølen er det mange fine turmål, flotte fiskevann og mye bær om høsten. Særlig i Blomstølsvatnet er det mye fisk og båt er tilgjengelig.

TELEFONDEKNING

Det er generelt lite telefondekning i Etnefjellene. På hytta henger det oppslag om nærmeste sted med dekning.

HUND 

Det er to hundebur i uthusdelen på hovedhytta. Reserver hundebur når du bestiller overnatting. Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august. Hund kan også være med på Gamlestølen.

BETALING Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat og overnatting (om du ikke har bestilt på forhånd) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

DNT MEDLEMSKAP 

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fire stier er merket inn til Blomstølen. Fra Sandvasshytta: En tur på ca 2 timer. Fra Storavassbu som ligger 5 timer mot sør. Fra Tjelmeland (Kyrping) er det en fin sti som tar ca. 6 timer. Den letteste, korteste og mest brukte er fra Øyno i Stordalen. Kjør E134 til Frette, videre oppover Stordalen til Øyno og P-plass - parkeringsavgift på kr. 80,- pr. døgn betales på stedet via giro eller VIPPS. Den tar ca. 2 timer. Noe bratte partier men ellers lett å gå. Har en med barn må en beregne noe lengre tid. NB: Stien kan være vanskelig å finne når en står på parkeringen. Gå bak låven/den grønne bygningen og ta så til høyre over grinda. Etterhvert må en passere en port med kodelås på, på andre siden av denne porten er det en stor stein. Gå videre oppover til du kommer inn på T-merkingen. 

Stien mellom Øyno og Blomstølen er merket noe om, og stemmer ikke helt med sti på kart. Vi oppfordrer til å gå stien, og ikke på veien som nå går parallelt.

Det er mulig å benytte seg av taxi fra Frette til Øyno (Mob. 91628216/48228782) hvis man tar returen f eks via Markhus eller Skromme. Da kan man benytte buss tilbake til bilen. Da sparer man en lang spasertur fra Frette til Øyno.

Adkomst vinter

Området rundt Blomstølen er ikke spesielt godt egnet til skiturer. Det krever gode skiferdigheter og orienteringskunnskap. Den mest brukte adkomsten på vinteren er fra Markhus i Åkrafjorden.

Annonse

SjekkUT | Blomstølen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
93

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Blomstølen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT