Legg til huskeliste
  135
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Blomstølen er et idyllisk hyttetun bestående av tre hytter like ved fiskevannet Blomstølsvatnet. Tunet har en lang historie hvor den eldste hytta, Gamlestølen, i 1939 ble fraktet fra Øyna og opp dit den ligger i dag. Sammen med Sikringshytta og hovedhytta har tunet rikelig med plass til ivrige turgåere som ønsker å oppleve den flotte naturen i Etnefjellene.

  BELIGGENHET

  Tunet er omkranset av et vennlig fjellandskap og er forholdsvis lett tilgjengelig. Passer derfor også godt for barnefamilier og ferske turgåere. Den enkleste tilkomsten er DNT-ruta fra Øyna til Blomstølen. En annen mulighet er å gå DNT-ruta fra Tjelmeland til Blomstølen. Blomstølen er et flott utgangspunkt for hytte-til-hytte turer i Etnefjellene. Sandvasshytta ligger nærmest; 6 km i nord-østlig retning, der en beregner ca. 2 timers gange. Fra Sandvasshytta har du også muligheten til å forlenge turen videre til Simlebu.

  Fra Blomstølen kan du også gå sørover til Løkjelsvatnhytta eller til Storavassbu.

  Dersom du ønsker en lengre hytte-til-hytte-tur er Blomstølen en del av den seks dagers lange SignaTuren "Gullruta" i Etnefjellene.

  OM HYTTA

  Hovedhytta har 32 senger, pluss ekstra madrasser. 22 av sengene er tilgjengelig for forhåndsbestilling (Rom 4 og 6, og senger på rom 1 og 2)

  Se romoversikt for hovedhytta

  Sikringshytta har to firemannsrom (kan forhåndsbestille det ene rommet, eller fire senger på det andre), to senger i gangen og 13 madrasser på hemsen.

  Hovedhytta er stengt i vinterhalvåret.

  UTSTYR

  Blomstølen er ei selvbetjent hytte. Det vil si at den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Sovepose er ikke tillatt.

  Se proviantliste

  Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter

  AKTIVITETER

  I området rundt Blomstølen er det mange fine turmål, flotte fiskevann og mye bær om høsten. Særlig i Blomstølsvatnet er det mye fisk.

  OBS! Båten er for tiden i ustand (oppdatert 15.07.24).

  TELEFONDEKNING

  Det er generelt lite telefondekning i Etnefjellene. På hytta henger det oppslag om nærmeste sted med dekning.

  HUND

  Det er to hundebur i uthusdelen på hovedhytta. Reserver hundebur når du bestiller overnatting. Hund kan også være med på Gamlestølen. Her er det seks senger som kan forhåndsbestilles. Respekter båndtvangen og beitende dyr. I Etne kommune er det utvidet båndtvang 1. april - 31. oktober.

  BETALING OG BESTILLING

  DNT Hyttebestilling kan du bestille seng på hytta i forkant av turen. Hvis du bestiller seng på forhånd har du rett på denne så lenge du ankommer hytta innen kl. 19.00. Fjellhyttene er åpne for alle uavhengig om de har bestilt seng på forhånd eller ikke. Dersom du ikke har bestilt hytte på forhånd må du huske å betale for oppholdet i etterkant. Dette kan gjøres på appen DNT hyttebetaling.

  Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat og overnatting (om du ikke har bestilt på forhånd) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

  Husk å skrive deg inn i hytteprotokollen! Mer info om hvordan en benytter en DNT hytte finner du her.

  DNT MEDLEMSKAP

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

  Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Etne- og Saudafjella

  Adkomst sommer

  Fire stier er merket inn til Blomstølen.

  Hytta er en del av et større rutenett og kan dermed være en del av en lengre hytte-til-hytte tur, som for eksempel SignaTuren Gullruta i Etnefjellene. Fra Blomstølen kan du gå videre til Sandvasshytta eller Storavasshytta. Til Sandvasshytta er det 4,9km og det tar ca. 2 timer å gå. Storavassbu ligger 9,8 km unna og det tar ca. 5 timer å gå.

  Dersom du ikke kommer fra ei annen hytte kan du gå opp til Blomstølen fra Tjelmeland eller fra Øyno.

  Fra Tjelmeland (Kyrping) er det en fin sti som tar ca. 6 timer.

  Stien fra Øyno i Stordalen er den letteste, korteste og mest brukte. Denne ruta er omtrent 4 km lang og tar rundt 2,5 timer å gå. Dersom du går med barn bør du beregne noe lengre tid. For å komme til Øyno kjører du E134 til Frette, videre oppover Stordalen til Øyno og P-plass. Parkeringsavgiften er på kr. 80,- pr. døgn og betales på stedet via giro eller VIPPS. Det er noen bratte partier undervegs, men det er ellers lett å gå. NB: Stien kan være vanskelig å finne når en står på parkeringen. Gå bak låven/den grønne bygningen og ta så til høyre over grinda. Etterhvert må en passere en port med kodelås på, på andre siden av denne porten er det en stor stein. Gå videre oppover til du kommer inn på T-merkingen.  Stien mellom Øyno og Blomstølen er merket noe om, og stemmer ikke helt med stien på kartet. Vi oppfordrer til å gå stien, og ikke på veien som nå går parallelt.

  Det er mulig å benytte seg av taxi fra Frette til Øyno (Mob. 91628216/48228782), hvis man tar returen for eksempel via Markhus eller Skromme. Da kan man benytte buss tilbake til bilen, og en sparer en lang spasertur fra Frette til Øyno.

  Adkomst vinter

  Området rundt Blomstølen er ikke spesielt godt egnet til skiturer. Det krever gode skiferdigheter og orienteringskunnskap. Den mest brukte adkomsten på vinteren er fra Markhus i Åkrafjorden.

  SjekkUT | Blomstølen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  135

  SjekkUT-besøk