Legg til huskeliste
  128
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Blomstølen er et idyllisk hyttetun bestående av tre hytter like ved fiskevannet Blomstølsvatnet. Tunet har en lang historie hvor den eldste hytta, Gamlestølen, i 1939 ble fraktet fra Øyna og opp dit den ligger i dag. Sammen med Sikringshytta og hovedhytta har tunet rikelig med plass til ivrige turgåere som ønsker å oppleve den flotte naturen i E...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Etne- og SaudafjellaHaugesund Turistforening

  Adkomst sommer

  Fire stier er merket inn til Blomstølen.

  Hytta er en del av et større rutenett og kan dermed være en del av en lengre hytte-til-hytte tur, som for eksempel SignaTuren Gullruta i Etnefjellene. Fra Blomstølen kan du gå videre til Sandvasshytta eller Storavasshytta. Til Sandvasshytta er det 4,9km og det tar ca. 2 timer å gå. Storavassbu ligger 9,8 km unna og det tar ca. 5 timer å gå.

  Dersom du ikke kommer fra ei annen hytte kan du gå opp til Blomstølen fra Tjelmeland eller fra Øyno.

  Fra Tjelmeland (Kyrping) er det en fin sti som tar ca. 6 timer.

  Stien fra Øyno i Stordalen er den letteste, korteste og mest brukte. Denne ruta er omtrent 4 km lang og tar rundt 2,5 timer å gå. Dersom du går med barn bør du beregne noe lengre tid. For å komme til Øyno kjører du E134 til Frette, videre oppover Stordalen til Øyno og P-plass. Parkeringsavgiften er på kr. 80,- pr. døgn og betales på stedet via giro eller VIPPS. Det er noen bratte partier undervegs, men det er ellers lett å gå. NB: Stien kan være vanskelig å finne når en står på parkeringen. Gå bak låven/den grønne bygningen og ta så til høyre over grinda. Etterhvert må en passere en port med kodelås på, på andre siden av denne porten er det en stor stein. Gå videre oppover til du kommer inn på T-merkingen.  Stien mellom Øyno og Blomstølen er merket noe om, og stemmer ikke helt med stien på kartet. Vi oppfordrer til å gå stien, og ikke på veien som nå går parallelt.

  Det er mulig å benytte seg av taxi fra Frette til Øyno (Mob. 91628216/48228782), hvis man tar returen for eksempel via Markhus eller Skromme. Da kan man benytte buss tilbake til bilen, og en sparer en lang spasertur fra Frette til Øyno.

  Adkomst vinter

  Området rundt Blomstølen er ikke spesielt godt egnet til skiturer. Det krever gode skiferdigheter og orienteringskunnskap. Den mest brukte adkomsten på vinteren er fra Markhus i Åkrafjorden.

  SjekkUT | Blomstølen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  128

  SjekkUT-besøk