Blomstølen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  48 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Stien mellom Øyno og Blomstølen er merket om, og stemmer ikke helt med sti på kart. Ta gjerne kontakt med oss i Haugesund Turistforening om du lurer på noe angående dette.

Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

Blomstølen er et idyllisk hyttetun som består av 3 hytter. Den eldste, Gamlestølen, ble i 1939 fraktet fra Øyna og opp til dit den ligger nå. B92 ble bygget i 1992, og Nyhytta ble bygget i 2005. Tunet er forholdsvis lett tilgjengelig og derfor mye brukt av barnefamilier.

BELIGGENHET
Den enkleste tilkomsten til Blomstølen er fra Øyna. Kjør E134 til Frette, videre oppover Stordalen til Øyno og P-plass - parkeringsavgift på kr. 80,- pr. døgn betales på stedet via VIPPS eller giro. Det er mulig å benytte seg av taxi fra Frette til Øyno (Mob. 91628216/48228782) hvis man tar returen f eks via Markhus eller Skromme. Da kan man benytte buss tilbake til bilen. Da sparer man en lang spasertur fra Frette til Øyno.

UTSTYR
Hyttene har tilsammen 48 senger. Romoversikt for hovedhytta finner du ved å klikke her. Begrenset sovekapasitet i 2020 av smittevernhensyn. All overnatting må forhåndsbestilles. Det gjelder både voksne og barn (Les også: Slik booker du sengeplass på hyttene våre.)
Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose.

Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

AKTIVITETER
I området rundt Blomstølen er det mange fine turmål, flotte fiskevann og mye bær om høsten. Særlig i Blomstølsvatnet er det mye fisk. Båt er tilgjengelig.
Anbefalte turer:
Blomstølen – Sandvasshytta tar ca 2 timer
Blomstølen – Storavassbu tar ca 5 timer.
Blomstølen – Tjelmeland (Kyrping) tar ca 5 timer, motsatt veg 6 timer.

HUND
Har du med deg hund? Gamlestølen er tilrettelagt for hund. Det er også to hundebur i uthusdelen på hovedhytta. Reserver hundebur når du bestiller overnatting.

BETALING
Betaling skjer på hyttene. Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat (og overnatting ) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen.

Hyttene står åpne hele året, unntatt hovedhytta, som er stengt i vintersesongen.

SMITTEVERN
På grunn av smitteverntiltak må alle sengeplasser bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2020 før du drar på hytten.

Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov. Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fire stier er merket inn til Blomstølen.
Fra Sandvasshytta: En tur på ca 2 timer.
Fra Storavassbu som ligger 5 timer mot sør.
Fra Tjelmeland (Kyrping) er det en fin sti som tar ca. 6 timer.
Den letteste, korteste og mest brukte er fra Øyno i Stordalen. Kjør E134 til Frette, videre oppover Stordalen til Øyno og P-plass - parkeringsavgift på kr. 80,- pr. døgn betales på stedet via giro eller VIPPS. Den tar ca. 2 timer. Noe bratte partier men ellers lett å gå. Har en med barn må en beregne noe lengre tid.
NB: Stien kan være vanskelig å finne når en står på parkeringen. Gå bak låven/den grønne bygningen og ta så til høyre over grinda. Etterhvert må en passere en port med kodelås på, på andre siden av denne porten er det en stor stein. Gå videre oppover til du kommer inn på T-merkingen.

Det er mulig å benytte seg av taxi fra Frette til Øyno (Mob. 91628216/48228782) hvis man tar returen f eks via Markhus eller Skromme. Da kan man benytte buss tilbake til bilen. Da sparer man en lang spasertur fra Frette til Øyno.

Adkomst vinter

Området rundt Blomstølen er ikke spesielt godt egnet til skiturer. Det krever gode skiferdigheter og orienteringskunnskap. Den mest brukte adkomsten på vinteren er fra Markhus i Årkafjorden.

Varsel

Værvarsel for Blomstølen. Vis på YR.no
Tir (21.09)Skyet9º0 mm
Laber bris (7.3m/s) Sørvest
Ons (22.09)Delvis skyet9º0 mm
Frisk bris (9.0m/s) Sørøst
Tor (23.09)Regn7º4 mm
Svak vind (2.5m/s) Sørvest
Fre (24.09)Regn10º3 mm
Liten kuling (10.8m/s) Sørøst
Lør (25.09)Delvis skyet8º0 mm
Lett bris (4.3m/s) Nordvest
Søn (26.09)Delvis skyet9º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sør-sørvest
Man (27.09)Skyet10º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 028 Rosendal - Sauda

Annonse
Værvarsel for Blomstølen. Vis på YR.no
Tir (21.09)Skyet9º0 mm
Laber bris (7.3m/s) Sørvest
Ons (22.09)Delvis skyet9º0 mm
Frisk bris (9.0m/s) Sørøst
Tor (23.09)Regn7º4 mm
Svak vind (2.5m/s) Sørvest
Fre (24.09)Regn10º3 mm
Liten kuling (10.8m/s) Sørøst
Lør (25.09)Delvis skyet8º0 mm
Lett bris (4.3m/s) Nordvest
Søn (26.09)Delvis skyet9º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sør-sørvest
Man (27.09)Skyet10º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt