Legg til huskeliste
    18
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Rovangen er en flott hytte som ligger idyllisk til ved Rostolvatnet øst for Rostolen. Her finner du ei gammel og ei ny hytte bygd helt inntil hverandre. Rovangen er en av hyttene tilknyttet rutenettet Fjordruta, de nærmeste hyttene er Nersetra (retning Kristiansund) og Storfiskhytta (retning Vinjeøra/Halsa).

    Hytta er også mulig å besøke som dagstur, og det er mulig å bruke den som base for topptur til noen av fjella rundt. Det er kort vei fra Tverrbotn i Aurdalen, så å ta turen hit en ettermiddag og deretter ta turer i området dagen etter er å anbefale.Både Bergsfjellet (538 moh.), Rostolen (650 moh.), Pikfjellet 637 moh.) og Mannen (656 moh.) er fine turalternativer fra Rovangen. Kveldsmaten kan fiskes i Rovatnet, det ligger fiskestang på hytta, og om den ikke biter så er det mulig å kjøpe proviant fra lageret på hytta.

    Rostolvatnet fungerer som drikkevannskilde til hytta, så vi anbefaler at man tar hensyn til dette ved bading og annet, hold avstand til hytta. Matrester og ureint vann bør komposteres i god avstand fra hytta, det står spade i uthus.

    Det er mulig å ta med hund til Rovangen, den kan sove på gulv i annekset. I hovedhytta skal det ikke være hund, dette for å ta hensyn til allergikere.

    Informasjon om hytta, proviant og toalett finnes i hovedhytta. Husk å skrive deg inn i besøksprotoll ved ankomst, og gjør opp for deg før avreise.

    Det er 12 sengeplasser på hytta, i tillegg kan det plasseres 2 på sofa og det er plass til 10 på flatseng på hems/gulv.

    Rovangen er åpen for alle, uten krav om reservering.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Mobildekning
    • Vann
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Nordmøre med Fjordruta

    Adkomst sommer

    Hytta ligger ved Rostolvatnet øst for Rostolen, ca. sju km nordøst for Aure sentrum. Korteste adkomst er gåturen på tre kvarter opp fra Tverrbotnsetra i Aurdalen.

    Hytta ligger i mellom Nersetra og Storfiskhytta på Fjordruta.

    Adkomst vinter

    Om vinteren er korteste vei fra Austli i Aurdalen, ca 5 km langs kommunal vei fra Aure sentrum.

    Skiterrenget til/fra Storfiskhytta er flott og kan anbefales.

    SjekkUT | Rovangen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    18

    SjekkUT-besøk