Åkersætra leirsted (gruppeutleie)

Annonse

Om hytta

Hytter: Åkersætra leirsted består av fire tømmerhytter, utedo og to seterhus; Jakthytta og Størhuset/aktivitetsrom. Grupper får tilgang til samtlige med unntak av hytte 1. Det er 40 senger i utleiedelen. Hytte 1 er imidlertid tilrettelagt for rullestolbrukere og kan benyttes til grupper med særlig behov. Gi beskjed ved bestilling.

SE KALENDER FOR UTLEIE AV ÅKERSÆTRA 

 • Tømmerhyttene (1-4) har 12 sengeplasser hver. Disse er fordelt på to soverom med seks køyeplasser (2 køyesenger med 1 enkeltseng øverst og 120 cm seng nederst). Mellom soverommene er det fellesrom med vedovn, bord og seks stoler. Hyttene er utstyrt med kortstokk, brettspill og Yatzy i tillegg til Donald-pocketbøker. NB! Sovepose eller lakenpose er nødvendig ved overnatting. Det er puter og tepper, men ikke dyner i sengene. 
 • Hytte 1 er en ubetjent hytte for vandrere og låses med DNT standardlås. Den er forbeholdt vandrere hele året, bortsett fra uke 25 og uke 26 (mandag – fredag), da Turistforeningen arrangerer Turboleir på Åkersætra for 40 barn mellom 9 og 11 år. Under disse leirene brukes alle hyttene. Det er egne nøkler til de andre hyttene, man får beskjed om hvordan man henter og leverer nøklene ved bekreftelse av bestilling. 
 • Utedo med brede dører og rullestolrampe (rett ved hytte 1) 
 • Jakthytta: Hovedhytte for grupper. Inneholder kjøkken og en stue med sitteplass til 30 personer.  
 • Størhuset/aktivitetsrom: Aktivitetsrommet er innenfor vedskjulet og inneholder aktivitetsutstyr.  

Aktiviteter: Kanopadling på Åkersætertjernet, Eventyrsti, orienteringsløyper, natursti langs Åkersæterrunden, fotturer, skilek, snøhulegraving. I Åkersætertjernet (300 m etter man har gått over hengebrua) har vi 5 kanoer liggende for de som bruker leirstedet. Der er det også fint å fiske og bade. Vinterstid kan man benytte aktivitetsutstyret (truger, akebrett, akematter og snøspader) som er tilgjengelig for dem som leier Åkersætra.

Den gamle sætra i Åstdalen innbyr til lek og aktivitet. På Åkersætra kan gruppene få oppleve friluftsaktiviteter og aktiviteter både med og uten faglig fokus. Åkersætra passer godt for skoleklasser og andre store grupper. Et opphold på Åkersætra vil kunne dekke mange av kunnskapsmålene for de ulike klassetrinnene. I tillegg kan det være en ypperlig sosial arena for å bygge et godt gruppemiljø!

Fremkommelighet: Man kan nå Åkersætra ved å for eksempel kjøre innover veien fra Brumunddal via Brumund Sag. Fra Brumund Sag er det bompenger (pr. 01.01.2020 kr 136,- for personbil). Herfra går veien ca. 20 km innover i skogen. Etter 5 km kommer du til et veikryss, hold til høyre og følg skiltet til Åkersætra Leirsted. Det går bilvei helt til gjerdet inn til hytteområdet, bilveien er åpen hele året. Bilen kan fint kjøres inn på området for av- og pålessing. Det er en stor parkeringsplass på utsiden av porten.

Omgivelser: Sauer og kyr gresser rett utenfor gjerdet, og de tar mer enn gjerne imot kos på sommeren. Pass på å lukke portene så dyrene ikke går inn på leirområdet. Ute er det en stor bålplass med gode sittebenker rundt samt langbord m/benker, volleyballbane, et lite tjern og en bekk hvor det er populært å leke for de minste. Siden august 2014 har vi kunnet krysse elva Åsta i hengebru, og derfra er det merkede stier opp til Nysæteråsen og videre til Rondanestien. Se turforslag: Birkebeinerstien og Nysæteråsen. På Åkersætra leirsted er det en vannpumpe ved hytte 4. Vannet har litt farge og bør kokes før det brukes til mat og drikke. Dette gjelder også vannet fra elva.

Historikk: Åkersætra er en gammel seter som ble overdratt fra Hamar kommune til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) i 2002. Formålet var blant annet for bruk til leirsted for Hamar Naturskole og øvrige skoler, samt for medlemmer i HHT/DNT og andre. Sommeren 2013 avsluttet Hamar Naturskole sin drift på Åkersætra, men aktivitetstilbud for skoleklasser og andre grupper fortsatte i HHTs regi og uten bemanning.

Bestilling for grupper (skoleklasser og andre grupper): Kontakt oss i Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) for bestilling eller spørsmål. Enten på e-post hht@dnt.no eller telefon 62 52 28 48. Her avtales også overlevering av nøkler til leirstedet.

Priser: Kr 1.000,- pr døgn for skoleklasser (uavhengig av antall personer) kr 2.000,- pr døgn for andre grupper.

Oversikt over hyttetilsyn for HHTs hytter

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Kano
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Utleie
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Helårsvei. 35 km fra Brumunddal via Brumundsaga (betale veiavgift), Hamarseterhøgda til Åkersætra. (3 km før Kvarstadsætra).

Adkomst til fots: Birkebeinerstien mellom Rena og Lillehammer krysser Åsta i bru ved Åkersætra. Beliggenhet: Se kart

Adkomst vinter

Helårsvei. 35 km fra Brumunddal via Brumundsaga (betale veiavgift), Hamarseterhøgda til Åkersætra. (3 km før Kvarstadsætra).

Tilgjengelighet

Annonse

SjekkUT | Åkersætra leirsted (gruppeutleie)

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
60

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Åkersætra leirsted (gruppeutleie) ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT