Legg til huskeliste
  75
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Åkersætra leirsted er ei gruppeutleiehytte, og man bestiller og betaler for hele leirstedet her. 

  Åkersætra ubetjent (hytte nr. 1) på Åkersætra inngår ikke i leirstedet. Denne kan du bestille overnatting på her.

  Den gamle sætra i Åstdalen innbyr til lek og aktivitet og er en særdeles trivelig plass å være hele året for både store og små. Sauer og kyr gresser rett utenfor gjerdet, og de tar mer enn gjerne imot kos på sommeren. Pass på å lukke portene så dyrene ikke går inn på leirområdet.

  BELIGGENHET: Åkersætra ligger i Åstdalen i Ringsaker kommune, 3 km sør for Kvarstadsætra. Hytta ligger ved helårsvei.

  NØKKEL: Leirstedet har egen nøkkel som du finner i nøkkelboksen ved hovedinngangsdør. Koden får du tilsendt når du har bestilt og betalt for hytta. Utsjekk er kl. 12:00.

  HYTTENE: Åkersætra leirsted består av tre tømmerhytter, utedo og to seterhus; Jakthytta og Størhuset/aktivitetsrom. Grupper får tilgang til samtlige med unntak av hytte 1. Det er 40 senger i utleiedelen. I tillegg er Hytte 1 (ubetjent) tilrettelagt for rullestolbrukere og kan benyttes til grupper med særlig behov. Gi beskjed ved bestilling. 

  • Tømmerhyttene (nr. 2, 3 og 4) har 12 sengeplasser hver. Disse er fordelt på to soverom med seks køyeplasser (2 køyesenger med 1 enkeltseng øverst og 120 cm seng nederst). Mellom soverommene er det fellesrom med vedovn, bord og seks stoler. NB! Sovepose er nødvendig ved overnatting. Det er puter, men ikke dyner i sengene. 
  • Hytte 1 er en ubetjent hytte for vandrere og låses med DNT standardlås. Den er derfor ikke en del av utleiedelen av leirstedet. Den er forbeholdt vandrere hele året, bortsett fra uke 26 (mandag – fredag), da Turistforeningen arrangerer Turboleir på Åkersætra for 36 barn mellom 9 og 11 år. Under disse leirene brukes alle hyttene. Det er egne nøkler til de andre hyttene, man får beskjed om hvordan man henter og leverer nøklene ved bekreftelse av bestilling. 
  • Utedo med brede dører og rullestolrampe (rett ved hytte 1) 
  • Jakthytta: Hovedhytte for grupper. Inneholder kjøkken med propan for matlaging og vedovner for oppvarming. en stue med sitteplass til 30 personer.  Jakthytta har solcellepanel for belysning og USB-inngang for lading av mobiltlf o.l..
  • Størhuset/aktivitetsrom: Aktivitetsrommet er innenfor vedskjulet og inneholder aktivitetsutstyr.  

  PARKERING: Det er en stor parkeringsplass på utsiden av porten. Bilen kan fint kjøres inn på området for av- og pålessing i barmarkssesongen. 

  VANN: Det er vannpumpe på tunet. Vannet er ok, men har litt farge og smaker ikke godt, og vi anbefaler å ha med kanner med kaldt drikkevann. Alternativet er å koke vannet fra elva. 

  AKTIVITETER: Eventyrsti, orienteringsløyper, natursti langs Åkersæterrunden, fotturer, skilek, snøhulegraving. I Åkersætertjernet (300 m etter man har gått over hengebrua) har vi 5 kanoer liggende for de som bruker leirstedet. All kanoaktivitet skjer på eget ansvar. Der er det også fint å fiske og bade. 

  Fiskeregler og kjøp av fiskekort: http://www.rjfo.no/fiske/ . Det er fredet for all fiske i perioden 15. september – 15. oktober.

  Vinterstid kan man benytte aktivitetsutstyret (truger, akebrett, akematter og snøspader) som er tilgjengelig for dem som leier Åkersætra.

  Den gamle sætra i Åstdalen innbyr til lek og aktivitet. På Åkersætra kan gruppene få oppleve friluftsaktiviteter og aktiviteter både med og uten faglig fokus. Åkersætra passer godt for skoleklasser og andre store grupper. Et opphold på Åkersætra vil kunne dekke mange av kunnskapsmålene for de ulike klassetrinnene. I tillegg kan det være en ypperlig sosial arena for å bygge et godt gruppemiljø!

  Ute på Åkersætra er det en stor bålplass med gode sittebenker rundt samt langbord m/benker, gapahuk, et lite tjern og en bekk hvor det er populært å leke for de minste. Siden august 2014 har vi kunnet krysse elva Åsta i hengebru, og derfra er det merkede stier opp til Nysæteråsen og videre til Rondanestien.

  HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter, men denne hytta har ingen spesiell tilrettelegging for hunden. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

  Kontakt oss i Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) for spørsmål, på e-post hht@dnt.no eller telefon 482 59 734.

  PRISER: Kr 1.000,- pr døgn for skoleklasser (uavhengig av antall personer) kr 2.000,- pr døgn for andre grupper.

  Oversikt over hyttetilsyn for HHTs hytter 

  HISTORIE: Åkersætra er en gammel seter som ble overdratt fra Hamar kommune til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) i 2002. Formålet var blant annet for bruk til leirsted for Hamar Naturskole og øvrige skoler, samt for medlemmer i HHT/DNT og andre. Sommeren 2013 avsluttet Hamar Naturskole sin drift på Åkersætra, men aktivitetstilbud for skoleklasser og andre grupper fortsatte i HHTs regi og uten bemanning.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

  Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Kano
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Utleie
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  Hedmarken og Hedmarksvidda

  Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Helårsvei. 35 km fra Brumunddal. Fra Brumund Sag er det bompenger (youpark.no). Herfra går veien ca. 20 km innover i skogen. Etter 5 km kommer du til et veikryss, hold til høyre og følg skiltet til Åkersætra Leirsted. Det går bilvei helt til gjerdet inn til hytteområdet, bilveien er åpen hele året. Adkomst til fots: Birkebeinerstien mellom Rena og Lillehammer krysser Åsta i bru ved Åkersætra. Beliggenhet: Se kart

  Adkomst vinter

  Helårsvei. 35 km fra Brumunddal. Fra Brumund Sag er det bompenger (youpark.no). Herfra går veien ca. 20 km innover i skogen. Etter 5 km kommer du til et veikryss, hold til høyre og følg skiltet til Åkersætra Leirsted. Det går bilvei helt til gjerdet inn til hytteområdet, bilveien er åpen hele året.

  SjekkUT | Åkersætra leirsted

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  75

  SjekkUT-besøk