Legg til huskeliste
    278
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 18 sengeplasser
    • Selvbetjent i perioden 10. juni - 30. april

    Djupslia ligger på Øyerfjellet øst for Tretten i Gudbrandsdalen. Hytta er et av overnattingsstedene på Rondanestien . Djupslia er dessuten den første selvbetjente hytta på langruta SAGA.

    Sengeplasser

    Hovedhytta: 12 senger på 3 rom i hovedhytta. 4 senger kanforhåndsbestilles på nett.

    Sikringsbua: 6 senger. 2 senger kan bestilles på nett.

    Sikringsbua på Djupslia er samtidig rom for hund og hundeier. Hunderommet er utstyrt med to familiekøyer. Her er det altså sengeplass til flere (inntil 6) når de tilhører samme husstand.

    Etter kl 19:00 kan alle senger benyttes dersom ingen med forhåndsbestilling har kommet.

    Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting.

    Hytta har solcellestrøm for lys og lading av mobiltelefon. Hytta har også vannpost. Hovedhytta ble rustet opp til sommersesongen 2017 med ny kjøkkeninnredning. Gardiner, ytterdør, golvbelegg i oppholdsrom og gang var blant tiltakene. Vinduene i hovedhytta ble også skiftet ut.

    Priser og betaling

    Betal med «DNT Hyttebetaling» eller betalingsskjema.

    Nå er det mulig å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling på Djupslia (fra 1. juli). Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene, eller bare for proviant, dersom du har forhåndsbestilt oppholdet. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning. Hyttebetalingsappen fungerer med bank- og kredittkort fra andre land.

    Alternativt kan du fylle ut skjema som legges i safe eller kasse på hytta. Da vil du motta faktura etter en stund.

    Priser for overnatting finner du her.

    Turmuligheter/aktiviteter

    Kano med vester og årer er til disposisjon for gjester på Djupslia. Kanoen ligger ved vatnet Djupen, like nedenfor hytta, og er låst med DNT-fellesnøkkel. Her er det gode muligheter for fisking og bading. Vær oppmerksom på at kanoen benyttes på eget ansvar. Årer og et godt utvalg vester finnes i sikringsbua.

    Om vinteren passerer Trollløypa ikke langt unna hytta. Det er merket og preparert løype nesten fram til hytta. Løypenettet med preparerte skispor i Øyerfjellet er blitt svært godt utviklet. Et opphold på Djupslia gir tilgang til svært mange turalternativer i flotte løyper. Sjekk skisporet.no. Se turforslag på ski fra gondoltoppen i Hafjell til Djupslia.

    Det er fint å sykle i Øyerfjellet med Djupslia som mål eller utgangspunkt. Nettet av seterveger gjør at det også er et godt alternativ å sykle mellom selvbetjeningshyttene Djupslia og Vetåbua.

    MERK at hotellet på Hornsjø er stengt.

    Villrein

    Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du se en plakat om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Les mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel. Se også plakat «Jakt på villreinen».

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Kano
    • Tørkerom
    • Fiske
    • Mobildekning
    • Bade
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevogn
    Annonse
    Lillehammer-Rondane

    Adkomst mulig med

    • Bil om sommeren
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Om sommeren er det bilveg nesten helt fram til hytta. Ta av fra E6 ved Øyer Nord (Tingberg) og følg skiltinga mot Øyerfjellet. Kjør via Korsbakken (bom), Steinsætra og Nysætra, og ta av mot Ner-Åsta. Fint å sykle, f.eks fra Steinsætra. Fotturister kommer til Djupslia både fra nord og sør på Rondanestien.

    Adkomst vinter

    Om vinteren er det brøytet fra Øyer til Steinsætra (stor parkeringsplass). Derfra er det merket og preparert løype ca. 12 km via Keiken og Nysætra. Trolløypa er preparert store deler av vinteren. Om vinteren er det kortest inn fra parkeringsplassen sør i Goppollen, (Teigekrysset), 9 km langs lokalmerket løype, første delen langs Trolløypa, men hit inn er det litt lenger å kjøre om man kommer sørfra. Vi anbefaler også skitur fra gondoltoppen i Hafjell.

    SjekkUT | Djupslia

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    278

    SjekkUT-besøk