Holmaskjer

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Holmaskjer ligger på et lite skjær som stikker opp av breen på Søre Fonna. Hytta er utstyrt med det en trenger for matlaging og opphold. Kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du: middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Den drives av Odda/Ullensvang Turlag.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Odda Turlag planla og reiste hytta i 1988 i samarbeid med Bergen og Hordaland Turlag. Etter påbygg sommaren 1995 har hytta 18 faste køyer og hems med plass til 12 madrasser.

Opplev Folgefonna

Det er mulighet for breføring mellom Fonnabu og Holmaskjer i juli/august. Kontakt Folgefonni Breførarlag for nærmere informasjon.

Turen frå Sunndal til Fonnabu går opp den nydelege Keisarstien som er godt merket med varder og røde T-er. Fra Holmaskjer er den gamle ferdselsveien ned til Tokheim rustet opp og godt merket. Slik kan folk på egenhånd ta seg opp til brekanten og bli ført over breen av kyndige folk. Å krysse Folgefonna krever gode orienteringskunnskaper, samt breutstyr.

Ruten fra Mauranger til Odda har lang historie. På slutten av 1800 talet og et stykke ut på 1900 talet ble folk ført på hesteryggen opp til brekanten og dratt på slede over breen. Dampbåtane seilte i mellomtiden rundt halvøya og plukket turistene opp på andre siden.  

Gjennom Folgefonnstunnelen kommer en fra odda til Mauranger på 10 minutter og fra Rosendal til Mauranger er det 40 minutter. Henting av biler er derfor svært enkelt med buss eller taxi. Dette er en tur i dramatiske omgivelser, med utsikt til havet i vest og Hårteigen i øst. Turen over breplatået byr på alt fra flott sommervær til snø og regn. Det er derfor nødvendig å pakke sekken som om en skulle på vintertur. Hue og votter er obligatorisk utrusting samt solbriller og solkrem. På toppen av breen 1662 moh. er det flott utsikt. Stien fra Tokheim og ned til Egne hjem er restaurert og har nå ridevei standard som i gamle dager. 

Fasiliteter

 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra Odda på Keiserstien (Ridestien) som ble restaurert i 2002. Start fra Tokheim (Egne Hjem) like nord for Odda.

Gå ikke videre over breen uten brekunnskap og breutstyr. Folgefonni breførarlag har føring i taulag i juli-august, må forhåndsbestilles.

Til Odda:

Bil: Til Kvanndal og ferge til Utne, langs fv. 550 til Odda, eller til Tørvikbygd med ferje til Jondal og gjennom Jondalstunnelen og Folgefonntunnelen.

Buss: Daglige avganger med Haukeliekspressen mellom Bergen og Oslo.

Annonse

SjekkUT | Holmaskjer

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
18

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Holmaskjer ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT