Holmaskjer

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Holmaskjer ligger på et lite skjær som stikker opp av breen på Søre Fonna. Hytta er utstyrt med det en trenger for matlaging og opphold. Kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du: middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Den drives av Odda/Ullensvang Turlag.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Odda Turlag planla og reiste hytta i 1988 i samarbeid med Bergen og Hordaland Turlag. Etter påbygg sommaren 1995 har hytta 18 faste køyer og hems med plass til 12 madrasser.

Opplev Folgefonna

Det er mulighet for breføring mellom Fonnabu og Holmaskjer i juli/august. Kontakt Bergen og Hordaland Turlag eller Folgefonni Breførarlag for nærmere informasjon.

Turen frå Sunndal til Fonnabu går opp den nydelege Keisarstien som er godt merka med vardar og raude T-ar. Frå Holmaskjer er den gamle fertslevegen ned til Tokheim rusta opp og godt merka. Såleis kan folk på eigenhand ta seg opp til brekanten og verta førte over breen av kyndige folk. Å kryssa Folgefonna krev gode orienterings kunnskapar samt breutstyr. For mange stoggar difor turen anten på Fonnabu eller Holmaskjer sommarsdagen. Mange tar no turen over breen og opplever kontrastane mellom sommar og vinter i dei varme liene på begge sider av breen.

Ruta frå Mauranger til Odda er ein ferdsleveg med lang historie. På slutten av 1800 talet og eit stykke ut på 1900 talet vart folk førde på hesteryggen opp til brekanten og dregne på slede over breen. Dampbåtane segla i mellomtida rundt halvøya og plukka turistane opp på andre sida. Det er ei glede for Folgefonni Breførarlag å føra tradisjonen vidare med å drive føring på den tradisjonsrike ruta for alle fjellinteresserte, med eller utan breerfaring.

Gjennom Folgefonnstunnelen kjem ein frå Odda til Mauranger på 10 minuttar og frå Rosendal til Mauranger er det 40 minuttar. Henting av bilar er difor svært enkelt med buss eller taxi. Dette er ein familievennleg tur i dramatiske omgjevnader, med utsikt til havet i vest og Hårteigen i aust. Turen over breplatået byr på alt frå flott sommar vær til snø og regn. Det er difor naudsynt å pakka sekken som om ein skulle på vinter tur. Hue og vottar er obligatorisk utrusting samt solbriller og solkrem. På ruten Fonnabu - Holmaskjer - Tokheim bruker du på ski knapt 2 timer, til fots noe mer. På toppen av breen 1662 moh. er det flott utsikt. Stien fra Tokheim og ned til egne hjem er flott restaurert og har nå ridevei standard som i gamle dager. 

MEDLEMSKORT:

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Fasiliteter

 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra Odda på Keiserstien (Ridestien) som ble restaurert i 2002. Start fra Tokheim (Egne Hjem) like nord for Odda.

Gå ikke videre over breen uten brekunnskap og breutstyr. Folgefonni breførarlag har føring i taulag i juli-august, må forhåndsbestilles.

Til Odda:

Bil: Til Kvanndal og ferge til Utne, langs fv. 550 til Odda, eller til Tørvikbygd med ferje til Jondal og gjennom Jondalstunnelen og Folgefonntunnelen.

Buss: Daglige avganger med Haukeliekspressen mellom Bergen og Oslo.

SjekkUT | Holmaskjer

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

18

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Holmaskjer ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT