Røverhula

Annonse

Om hytta

Røverhula er en koselig, liten og hundevennlige tømmerkoie i Lillomarka. Med kun 2 sengeplasser er dette blant de minste hyttene i Marka og byr på en hyggelig natt i marka med en god venn, samboer eller ektefelle.

Hytta må forhåndsbestilles. 

  • Hele hytta reserveres ved bestilling. 
  • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.  
  • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar. 
  • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. 
  • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.  
  • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta  

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Hytta har 2 sengeplasser, og du booker hele hytta. Den lille hytta ligger fint plassert mellom Fjellvang og Nydalshytta i Lillomarka. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i utekran ved Nydalshytta. Låst med DNTs standardnøkkel.

Området byr på variert natur, og stedet er et glimrende utgangspunkt for dagsturer. Skiløypa kjøres av Bymiljøetaten bare 6 meter unna. I området Nydalshytta-Røverhula-Fjellvang-Sinober er det båndtvang hele året pga. dyrene på Sinober som går løse fra tid til annen.

Ubetjent hytte 

Røverhula er ubetjent, og disponeres som en enhet. Besøkende må selv sørge for å ha med DNT-nøkkel, mat, sove- eller lakenpose. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Les hyttereglene som gjelder for alle gjester på Fjellvang, Røverhula og Nydalshytta

Booking Vedkommende som booker hytta må være medlem av Turistforeningen og kan deponere på DNT-standardnøkkel. Husk å hake av for medlem ved booking av hytta. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Røverhula leies ut som én enhet.

Søppel 

Det er viktig at all søppel tas med hjem igjen. Matrester, plast, flasker og restavfall kan ikke legges igjen på Sinober.  

Utstyr 

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner og puter, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose.

Vannkilde 

Vann hentes i utekranen på Nydalshytta. Inntil videre bør vannet kokes før det drikkes.

Beskrivelse av hytta 

Hytta har en etasje og hems med 2 soveplasser. Dersom du har med hund må den sove nede.

Andre hytter Nærmeste DNT-hytte er Fjellvang (10 meter) og Nydalshytta (50 meter sør for Røverhula). Andre DNT-hytter i Marka

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: "Oslo Nordmark 1:50 000" sommer eller vinter fra Nordeca, "Turkart Lillomarka" 1:25 000 sommer/vinter fra Lillomarka Orienteringslag, "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen og Oslomarka 1:100 000 fra Nordeca. Kikut (2010) 1:25 000 fra Nordeca dekker også området øst for Sinober og Fjellvang. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Snippen togstasjon (Gjøvikbanen). Først følger du kjerrevei mot nord under toglinja, gjennom tunnelen, deretter mot sør opp bakken og ta så brått til venstre/mot øst. (Hvis ikke havner du i skiløypa).

Fin avstikker til Barlindåsen på umerket sti, vid utsikt. Videre mot øst over åsen til Fjellvang og Sinober.

Informasjon fra NSB om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen

Det er også fint å gå inn både fra Movatn, Solemskogen, Grefsen, Årvoll, Grorud, Nittedal og Sandermosen.

Fra utfartsparkeringa ved Steinset er det knapt 2,5 km inn på stengt bomvei og drøyt 100 m på sti.

Adkomst vinter

På ski fra Movatn stasjon. Gå nordover, over/forbi Nordre Movatn, ta løype mot sørøst - følg skilt mot Fjellvang/Nydalshytta/Sinober.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 122 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: