Råbjørnhytta

  Legg til huskeliste
  48
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Denne perlen av en hytta ligger rett ved Råbjørn - vannet som byr på både kanomuligheter og bad! Hytta ligger kun 200 meter fra bilvei, som er åpen i sommerhalvåret, og er derfor helt perfekt for en sommertur ut i vakker natur. Hytta er også fin å bruke om vinteren. Beregn god tid for turen inn dit. Les adkomst vinter nøye.

  Bestil...

  Fasiliteter

  • Båt
  • Booking
  • Kano
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Barnevogn
  Annonse
  OslomarkaRomeriksåsene

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  OBS! Mye snø i dette området betyr at vinteren varer ca. 3-4 uker lenger her enn i Oslo sentrum. Veiene inn på Romeriksåsen fra øst blir stengt hver vinter. Veien åpnes tidligst 1.juni, avhengig av vær og vårløsning. Hytta kan likevel benyttes som vanlig.

  Allmenning Romeriksåsen: https://www.facebook.com/Almenningsdrift-Romerike-SA

  Parkering ca. 200m fra hytta. 

  Man kan også parkere ved Tangetjern. Herfra er det ca. 2 km å gå til hytta.

  Med buss: Dersom en ankommer med buss er det ca. 2 1/2 times gange på blåsti fra Økri (stoppested Økern) eller på vei fra Rustadtangen (stoppested Rustadsaga).

  Det er fint å sykle fra Røtterumoen og opp til Råbjørn. Derfra er det 100 m på sti hvor det er mulig å trille sykkelen.

  Adkomst vinter

  På ski fra Sjonken :

  Skiløype fra Sjonken, Harestua eller Hakkim mot Råsjøen. På vestsida av Råsjøstua følger du skiløypa nordover til Råbjørn vest. Derfra løype ned på Råbjørn og rett østover til hytta. Ikke gå over Råbjørn hvis det ikke er scooterkjørt der. Vær obs på overvann.

  Hvis du ikke ønsker å gå over vannet, så kan du ta en annen løype fra Sjonken. Da kan du lese beskrivelsen av løype 241 (Skiforeningen) som heter Sjonken - Steinbekkhytta -Råbjørn. Den er 9,4 km .

  Se mer på Skiforeningen

  Med bil :

  Fra rundkjøringa ved Eltonåsen til avkjøring ved Rustadmoen er det 10 km. Der er det merket med P Romeriksåsen. Ta til venstre inn Rustadvegen , og deretter første veg til høyre (Melbysetervegen). Her står det skilt mot Råbjørnhytta. Kjør så langt det vanligvis er brøyta, ca. 6 km. Det er en liten parkeringsplass der med plass til noen biler. Herfra er det ca. 2 km å gå til Råbjørnhytta.

  Hvis vegen ikke er åpen lenger enn fram til Kalldalskrysset, må du parkere der og gå derfra. Derfra er det ca. 5 km til Råbjørnhytta.

  Bompenger via SMS (se infotavle) 

  Romeriks-almenningene kjører vanligvis spor med scooter når det har falt snø. Følg med på deres hjemmesider

  SjekkUT | Råbjørnhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  48

  SjekkUT-besøk