Snellingen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Snellingen ligger flott til nord i Romeriksåsene og er et ypperlig utgangspunkt for å gå Romeriksåsene på langs videre mot Råbjørnhytta eller mot Jotunheimstien. Hytta har et historisk preg og er et gammelt seterhus med historie tilbake til 1800-tallet.

Bestilling

Hele hytta reserveres ved bestilling (gjelder fram til 01.05.2022).

Snellingen er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller eget sengetøy.

Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde

Vann hentes i brønn 50 m øst for hytta.

Beskrivelse av hytta

Hytta er på 30 m2 bestående av to rom, ett med kjøkken og 2 sengeplasser, og ett soverom med 6 sengeplasser. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Sameiet Snellingen. Merk at det er flere bygninger og hytter på Øvre Snellingen. DNT Oslo og Omegn leier hytta som ligger lengst øst og er tydelig merket med Turisforeningens logo og skilt.

Hytta ligger ved den fraflyttede finnegården Øvre Snellingen langt nord i Romeriksåsene. Den er opprinnelig et seterhus fra 1800-tallet. Det har trolig vært seterdrift i området helt tilbake til 1600-tallert og fortsatt er det åpne setervoller her. Terrenget er flott og typisk for Romeriksåsene med lange myrdrag og mye krokfuru. Området er rikt på kulturhistoriske minner, og vi anbefaler besøk til Snellingsrøysene, to kilometer øst for hytta. Fra Snellingshøgda like nord for hytta er det flott utsikt.

Hytte til hytte

Hytta er godt egnet for hytte-til-hytte-tur i Marka. Fra Snellingen kan du gå 7 km videre til Råbjørnhytta. Derifra er det 14 nye km til Bekkestua.  En veldig flott tur er å gå Romeriksåsen på langs med Snellingen i nord til Spikertjernhytta i sør.  

Kart til turen finner du i DNT-butikken! 

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra parkeringen ved E16 nær Bruvoll, ca. 3/4 t langs blåsti eller skiløype. Fra Oslo kjører du mot Gjøvik til Grua. Herfra kjører du gjennom tunellen og parkerer på venstre side av veien.

Buss/tog til Grua i Lunner kommune. Herfra 2 1/2 t på blåsti til hytta (8 km).

Sykkel: Med sykkel kommer man til ca. 1 km vest for hytta. Her går det en gammel kjerrevei som er grei å sykle ev. trille videre på. * Informasjon fra NSB om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen

Bil: Bjørgeseter (8 km) Betalingsbom ved Bjørgeseter (om sommeren kan du kjøre helt til Bruvoll).

Adkomst vinter

Om vinteren er det merket skiløyper fra Bruvoll (2,5 km) og fra Grua (13 km).

Se mer på Skiforeningen  

Annonse

SjekkUT | Snellingen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
41

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Snellingen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT