Legg til huskeliste
    71
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Snellingen ligger flott til nord i Romeriksåsene og er et ypperlig utgangspunkt for å gå Romeriksåsene på langs videre mot Råbjørnhytta eller mot Jotunheimstien. Hytta har et historisk preg og er et gammelt seterhus med historie tilbake til 1800-tallet.

    Området rundt Snellingen er beiteområde for storfe.

    Bestilling

    Snellingen er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

    Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

    Utstyr

    Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller eget sengetøy.

    Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

    Vannkilde

    Vann hentes i brønn 50 m øst for hytta.

    Beskrivelse av hytta

    Hytta er på 30 m2 bestående av to rom, ett med kjøkken og 2 sengeplasser, og ett soverom med 6 sengeplasser. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Sameiet Snellingen. Merk at det er flere bygninger og hytter på Øvre Snellingen. DNT Oslo og Omegn leier hytta som ligger lengst øst og er tydelig merket med Turisforeningens logo og skilt.

    Hytta ligger ved den fraflyttede finnegården Øvre Snellingen langt nord i Romeriksåsene. Den er opprinnelig et seterhus fra 1800-tallet. Det har trolig vært seterdrift i området helt tilbake til 1600-tallert og fortsatt er det åpne setervoller her. Terrenget er flott og typisk for Romeriksåsene med lange myrdrag og mye krokfuru. Området er rikt på kulturhistoriske minner, og vi anbefaler besøk til Snellingsrøysene, to kilometer øst for hytta. Fra Snellingshøgda like nord for hytta er det flott utsikt.

    Hytte til hytte

    Hytta er godt egnet for hytte-til-hytte-tur i Marka. Fra Snellingen kan du gå 7 km videre til Råbjørnhytta. Derifra er det 14 nye km til Bekkestua. En veldig flott tur er å gå Romeriksåsen på langs med Snellingen i nord til Spikertjernhytta i sør.

    Kart til turen finner du i DNT-butikken!

    Fasiliteter

    • Booking
    • Fiske
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Barnevennlig
    Annonse
    OslomarkaRomeriksåsene

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst er fra parkeringen ved E16 nær Bruvoll, ca. 3/4 t langs blåsti eller skiløype. Fra Oslo kjører du mot Gjøvik til Grua. Herfra kjører du gjennom tunellen og parkerer på venstre side av veien.

    Buss/tog til Grua i Lunner kommune. Herfra 2 1/2 t på blåsti til hytta (8 km).

    Sykkel: Med sykkel kommer man til ca. 1 km vest for hytta. Her går det en gammel kjerrevei som er grei å sykle ev. trille videre på. * Informasjon fra Vy om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen 

    Bil: Bjørgeseter (8 km) Betalingsbom ved Bjørgeseter (om sommeren kan du kjøre helt til Bruvoll).

    Adkomst vinter

    Om vinteren er det merket skiløyper fra Bruvoll (2,5 km) og fra Grua (13 km).

    Se mer på Skiforeningen  

    SjekkUT | Snellingen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    71

    SjekkUT-besøk