Bekkestua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Bekkestua ligger lett tilgjengelig fra både grusvei og sti. Hytta er en liten, intim tømmerkoie, og kan anbefales for familier, alene eller for par. Bekkestua ligger vakkert til ved en bekkekulp som frister til et bad på varme sommerdager.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Hytta kan nås med barnevogn på grusvei fra P-plass 2 km sør for hytta. Flere fine og lettgåtte stier fører til hytta. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar. Vann hentes i bekken. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Direkte adkomst utenfra til kjøkken/stue (ingen gang). Om vinteren og under snøsmeltinga på våren, er kjøreveiene stengt for biltrafikk. Låst med DNTs standardnøkkel.

Bestilling Hytta må forhåndsbestilles, og den bestilles som en enhet. Minst én besøkende må være medlem av Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkelen. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Utstyr Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde Det renner en bekk rett forbi hytta. I en varm sommersesong kan det bli svært sparsomt med vann i området. Drikkevann bør kokes.

Beskrivelse av hytta Hytta er på 25 m2 bestående av to rom, et oppholdsrom med kjøkkenkrok og ett soverom med fire sengeplasser. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Holter Almenning. Det er to hytter på tunet, den andre hytta er serveringssted i helgene om vinteren.Utedo og vedskjul ligger bak hytta.

Sesonginformasjon Veiene inn på Romeriksåsen fra øst blir stengt i en periode hver vår pga. vårløsning. Tidspunktene for stengning varierer fra år til år avhengig av snømengde, nedsmeltning og været. Hytta kan likevel benyttes som vanlig i disse periodene.

Området Mer informasjon om området finner du på nettsidene http://www.nannestad-almenningene.no/ 

Hytte til hytte 

Hytta er godt egnet for hytte-til-hytte-tur i Marka eller hva med Romeriksåsen på langs? Det er ca. 10 km sørover til Spikertjernhytta. Nordover mot Råbjørnhytta er det 14 km og blåstien følger Jotunheimstien/ Rondanestien. Ved Råbjørnhytta tar Rondanestien av, mens Jotunheimstien går videre til Snellingen, omlag 2 mil fra Bekkestua.

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013), Oslo Nordmark Vinter (2013) og Romeriksåsene (2010) i 1:50 000 og Oslomarka (2008) i 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) i 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Andre DNT-hytter i Oslomarka DNT Oslo og Omegn har 31 ubetjente hytter i Marka.  

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Enkleste adkomst til Bekkestua er på blåsti eller grusvei (2 km) fra Grøsåkervangen. Fra Oslo kjører du E6 mot Romerike, tar av på Skedsmokorset og følger rv.120 til Eltonåsen. Rett nord for Eltonåsen ved Holter sag er det avkjøring til Grøsåkervangen, hvor det er parkering. Bomvei kr. 40,- Veien opp til Grøsakervangen stenges i vårløsninga.

Buss til Glitre i Hakadal eller Trugstadholtet/Bekkevar i Nannestad.

Med sykkel kommer du helt fram til hytta fra sørøst.

Adkomst vinter

Om vinteren er enkleste adkomst 2 km inn fra parkeringsplassen på Grøsåkervangen. Følg den rødmerkede skiløypa på veien.

SjekkUT | Bekkestua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

71

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bekkestua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT