Råbjørnhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Per 28.juni 2021: Det vil foregå noe snekkerarbeid ved hytta på hverdager til ca. 9.juli 2021. Det bygges ny utedo og uthus. Nåværende utedo og uthus, vil ikke bli berørt av arbeidet, og vil være tilgjengelig for de som har leid hytta. Hytta leies ut på vanlig måte i perioden.

Denne perlen av en hytta ligger rett ved Råbjørn - vannet som byr på både kanomuligheter og bad! Hytta ligger kun 200 meter fra bilvei, som er åpen i sommerhalvåret, og er derfor helt perfekt for en sommertur ut i vakker natur. Hytta er også fin å bruke om vinteren. Beregn god tid for turen inn dit. Les adkomst vinter nøye.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Råbjørnhytta - vakkert plassert ved østenden av vannet Råbjørn (10 sengeplasser). Ligger nordøst i Romeriksåsene, som er en del av Oslomarka. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i Råbjørn (sommer) eller i elveutløpet (vinter). Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.

Ubetjent hytte

Råbjørnhytta er ubetjent. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Bestilling

Alle kan bruke hyttene, men bare medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Bestilte plasser disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.   

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Robåt og kano kan lånes av folk som har bestilt og betalt sengeplass på forhånd. Husk å bruke redningsvest, som henger i hytta.

Vannkilde

Sør for hytta ligger Damvika, der renner vannet ut i en elv. Her er det åpent vann hele året. Om sommeren kan du også hente vann i Råbjørn.

Beskrivelse av hytta

Hytta er på 60 m2 med fire rom med 10 sengeplasser, kjøkken og stue. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Nannestad Allmenning.

Skoleklasser og lignende grupper

Råbjørnhytta egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

For besøk med skoleklasse må hele hytta bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Området

Mer informasjon om området finner du på nettsidene til Nannestad Allmenningene.

Sesonginformasjon

12. mai 2021: "Man kan kjøre frem til Tangentjernet. Derfra er det ca 1/2 meter snø på veien inn til hytta."

Veiene inn på Romeriksåsen fra øst blir stengt hver vinter. Veien åpnes tidligst 1.juni, avhengig av vær og vårløsning. Hytta kan likevel benyttes som vanlig.

Allmenning Romeriksåsen: https://www.facebook.com/Almenningsdrift-Romerike-SA Hytte til hytte Det er ca 14 km til Bekkestua, og 7-8 km til Snellingen.  

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

OBS! Mye snø i dette området betyr at vinteren varer ca. 3-4 uker lenger her enn i Oslo sentrum.

Oppdatering 21.05.2021: "Det er kjørbar opp til Tangetjern hvor man kan parkere. Derfra må man gå, og det er vekslende forhold mellom bart, snø, mye kvist og toppbrekk."

Man kan også parkere ved Tangetjern og da er det ca. 2 km å gå til hytta.

 Med buss: Dersom en ankommer med buss er det ca. 2 1/2 times gange på blåsti fra Økri (stoppested Økern) eller på vei fra Rustadtangen (stoppested Rustadsaga).

Det er fint å syklei fra Røtterumoen og opp til Råbjørn. Derfra er det 100 m på sti hvor det er mulig å trille sykkelen.

Adkomst vinter

Oppdatering 12.05.2021: "Man kan kjøre frem til Tangentjernet. Derfra er det ca 1/2 meter snø på veien inn til hytta."

På ski fra Sjonken :

Skiløype fra Sjonken, Harestua eller Hakkim mot Råsjøen. På vestsida av Råsjøstua følger du skiløypa nordover til Råbjørn vest. Derfra løype ned på Råbjørn og rett østover til hytta. Ikke gå over Råbjørn hvis det ikke er scooterkjørt der. Vær obs på overvann.

Hvis du ikke ønsker å gå over vannet, så kan du ta en annen løype fra Sjonken. Da kan du lese beskrivelsen av løype 241 (Skiforeningen) som heter Sjonken - Steinbekkhytta -Råbjørn. Den er 9,4 km .

Bompenger via SMS (se infotavle) Med bil :

Fra rundkjøringa ved Eltonåsen til avkjøring ved Rustadmoen er det 10 km. Der er det merket med P Romeriksåsen. Ta til venstre inn Rustadvegen , og deretter første veg til høyre (Melbysetervegen). Her står det skilt mot Råbjørnhytta. Kjør så langt det vanligvis er brøyta , ca. 6 km. Det er en liten parkeringsplass der med plass til noen biler. Herfra er det ca. 2 km å gå til Råbjørnhytta.

Hvis vegen ikke er åpen lenger enn fram til Kalldalskrysset, må du parkere der og gå derfra. Derfra er det ca. 5 km til Råbjørnhytta.

HUSK bompenger her. (Se infotavle)

Romeriks-almenningene kjører vanligvis spor med scooter når det har falt snø. Følg med på deres hjemmesider . OBS: I vårløysinga stenges veien. 

SjekkUT | Råbjørnhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

26

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Råbjørnhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT