Råbjørnhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
NB! Pga. den raske spredningen av koronavirus er DNT Oslo og Omegns ubetjente hytter i Marka stengt med umiddelbar virkning fra og med 16.3.2020. Det er ikke bestemt hvor lenge hyttene skal være stengt. Følg gjerne med på dntoslo.no for informasjon om når hyttene åpner igjen. Due to the corona situation (COVID-19) and advice from Norwegian authorities, the Norwegian Trekking Association (DNT) is closing down its unstaffed cabins in Oslomarka. It is not decided how long the cabins will stay closed.


Råbjørnhytta - vakkert plassert ved østenden av vannet Råbjørn (10 sengeplasser). Ligger nordøst i Romeriksåsene, som er en del av Oslomarka. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i Råbjørn (sommer) eller i elveutløpet (vinter). Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.

Ubetjent hytte

Råbjørnhytta er ubetjent. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Bestilling

Alle kan bruke hyttene, men bare medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Bestilte plasser disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Skoleklasser og lignende grupper

Råbjørnhytta egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

For besøk med skoleklasse må hele hytta bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Robåt og kano kan lånes av folk som har bestilt og betalt sengeplass på forhånd. Husk å bruke redningsvest, som henger i hytta.

Vannkilde

Sør for hytta ligger Damvika, der renner vannet ut i en elv. Her er det åpent vann hele året. Om sommeren kan du også hente vann i Råbjørn.

Beskrivelse av hytta

Hytta er på 60 m2 med fire rom med 10 sengeplasser, kjøkken og stue. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Nannestad Allmenning.

Området

Mer informasjon om området finner du på nettsidene til Nannestad Allmenningene.

Sesonginformasjon

Veiene inn på Romeriksåsen fra øst blir stengt hver vinter. Veien åpnes tidligst 1.juni, avhengig av vær og vårløsning. Hytta kan likevel benyttes som vanlig.

Allmenning Romeriksåsen: https://www.facebook.com/Almenningsdrift-Romerike-SA

Hytte til hytte
Det er ca 14 km til Bekkestua, og 7-8 km til Snellingen.

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil:
Det er 9 km fra rundkjøringa på Eltonåsen til avkjøringa ved Rustadmoen. Der er det merket med "P" Romeriksåsen. Ta til venstre inn Rustadvegen til infoskilt for betaling. Etter dette ta til høyre opp Melbysetervegen og følg denne oppover forbi Tangetjern og opp til Dansetjern hvor det er en kjettingbom og parkering. Derfra er det ca. 200 m å gå på vei og deretter sti fram til hytta.

Man kan også parkere ved Tangetjern og da er det ca. 2 km å gå til hytta.


Med buss:
Dersom en ankommer med buss er det ca. 2 1/2 times gange på blåsti fra Økri (stoppested Økern) eller på vei fra Rustadtangen (stoppested Rustadsaga).

Det er fint å syklei fra Røtterumoen og opp til Råbjørn. Derfra er det 100 m på sti hvor det er mulig å trille sykkelen.

Adkomst vinter

På ski fra Sjonken:
Skiløypa fra Sjonken, Harestua eller Hakkim mot Råsjøen. På vestsida av Råsjøstua følger du skiløypa nordover til Råbjørn vest. Derfra løype ned på Råbjørn og rett østover til hytta. Vær obs på at det kan være overvann på Råbjørn.

Med bil:
Det er 9 km fra rundkjøringa på Eltonåsen til avkjøringa ved Rustadmoen. Der er det merket med "P" Romeriksåsen. Ta til venstre inn Rustadvegen til infoskilt for betaling. Etter dette ta til høyre opp Melbysetervegen og veien er brøyta til "Kalldalen" hvor det er bom og parkeringsplass. Da er det ca. 5 - 6 km igjen å gå til Råbjørnhytta. Det er stort sett stigning hele vegen.

Romeriks-almenningene kjører vanligvis spor med scooter når det har falt snø. Følg med på deres hjemmesider .
OBS: I vårløysinga stenges veien. Kontakt Romeriks-almenningen for spesifikk informasjon.

Varsel

Værvarsel for Råbjørnhytta. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet0º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Sørvest
Søn (05.04)Skyet3º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Lettskyet7º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sør
Tir (07.04)Lettskyet10º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Vest-nordvest
Ons (08.04)Skyet10º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sørvest
Tor (09.04)Skyet8º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Sør
Fre (10.04)Skyet7º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 045 Oslo Nordmark

Annonse
Værvarsel for Råbjørnhytta. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet0º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Sørvest
Søn (05.04)Skyet3º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Lettskyet7º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sør
Tir (07.04)Lettskyet10º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Vest-nordvest
Ons (08.04)Skyet10º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sørvest
Tor (09.04)Skyet8º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Sør
Fre (10.04)Skyet7º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt