Kinn Kinnaklova Rundtur 

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,0 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - mar

Du går på sørsida av Kinn. Du startar frå rutebåtkaia og tek til venstre bak det kvite huset. Det er merka sti. Stien er ein del av pilgrimsleia / Sunnivaleia som går over Høyskaret og til Kinnakyrkja. På denne stien er det QR kodar der ein, ved å bruke ein mobil app, kan lese om dei historiske plassan som ligg langs Sunnivaleia. På sørsida av øya finn ein rester etter eldre busetnad. Det er fin utsikt til Atløya, Tviberg, Alden, Værlandet og Bulandet i Askvoll kommune. Ein går over Høyskaret og nede på flata ser ein stien til venstre som går opp i klova. Det er batt opp og det er litt laus grus i stien. Midt i klova går stien over til høgre sida som er lettare å gå. Det er flott å kome opp å sjå Kinnakyrkja i aust og havet i vest. Både i godvær og styggevær er det ei sterk naturoppleving å vere her. Det er bratt ned på vestsida, men det er tydleg sti med litt lausmasse. Vel nede kan ein gå rundt øya på nordsida som er vanlegast og best å gå. På stien nordover ser ein oppe i fjellet til høgre ein stor hellar som har vore buplass i eldre tid. Stien rundt på nordsida går på svaberg, lyng og gras. Her er det fin utsikt til Ytterøyane fyr. Siste stykket, før ein kjem inn att på den gode stien som går til Kinnakyrkja, kan det vere vått.

Stien går videre til Kinnakyrkja og derfrå kan du følgje vegen til kaia.

På vegen tilbake går du forbi Flora Turlag si hytte. Flora Turlag har tatt over det gamle skulehuset på Kinn (og den er låst med DNT standard nøkkel).

OBS: På grunn av koronasituasjonen 2020 - På hytta er det no hengelås med KODE som du får ved bestilling. DNT nøkkelen kan ikkje nyttast. Har du lyst på ei natt eller to på Kinn - ta kontakt med Signe Nordvik på telefon: 415 30 520 eller mail: signe.nordvik@gmail.com​

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Rutebåt til Kinn

Adkomst med kollektivtransport

Rutebåt
Annonse