Jotunheimen - Historisk vandrerute

Legg til huskeliste
Annonse

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.

Fra Gjendesheim til Fondsbu via de historiske turisthyttene Memurubu, Gjendebu og Torf...

Adkomst med egen bil

Historisk vandrerute Jotunheimen kan gås begge veier - både med start på Gjendesheim og Fondsbu. Starter du turen på Gjendesheim kan du i høysesong ta både ekspressbuss og privatbil til døra. Også Fondsbu ligger ved bilvei - og ønsker du å returnere til Gjendesheim for å plukke opp bilen der er dette fullt mulig ved å ta rutebåten Bitihorn tilbake over Bygdin og så buss, taxi eller privatbil over Valdresflya tilbake til Gjendesheim.

Adkomst med kollektivtransport

Valdresekspressen 161 til Gjendesheim , Valdresekspressen 160 til Tyin og lokalbuss inn til Fondsbu. Sjekk www.jvb.no for rutetider buss og båt

Alle fjellstuene langs Historisk vandrerute Jotunheimen kan nås med kollektivtransport. I tillegg kan du faktisk ta rutebåt mellom alle fjellstuene, bortsett fra mellom Gjendebu og Torfinnsbu - noe som gjør det mulig å sende både bagasje underveis og selv hoppe på rutebåten om dagsformen ikke er god nok.

Annonse