Familievennlig hytte til hytte tur i Langsua

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  41,4 km
  3 dager
  Rundtur
 • Sesong
  Jun - sep

Skal du ut på din første hytte til hytte-tur er dette en fin start. Turen går i småkupert og mykt seterterreng som er mer lettgått enn andre fjellområder, og det er forholdsvis kort avstand mellom hyttene. Merk at timeantallet for hver etappe nedenfor er normalt beregnet gangtid (uten pauser) for voksne, og bør utvides etter egen ganghastighet og behov for pauser.  

Liomseter - Storkvolvbua - Haldorbu - Liomseter  

Turen starter og slutter på den betjente hytta Liomseter hvor du kan nyte 3-retters middag og god atmosfære. Hytta er tilgjengelig med bil om sommeren og er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. De øvrige hyttene er selvbetjente, uten spesiell tilrettelegging for funksjonshemmede, men er utstyrte med fullt kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter, samt matvarelager. 

Dag 1

Avstand: 14 km

Fra Liomseter følger du Jotunheimstien nordvestover, over Vakkerlifjellet og langs Nonstjønnengene før ruta svinger nordover mot den selvbetjente hytta Storkvolvbua. Beregn ca 5 timer på denne turen. 

Dag 2

Avstand: 12 km

Fra Storkvolvbua følger du ruta på sørøstsiden av toppene Nordre og Søre Langsua til den selvbetjente hytta Haldorbu. Denne ruta er 12 kilometer og tar omlag 3,5 timer. 

Dag 3

Avstand: 15 km

Fra Haldorbu går ruta østover i grensa mellom trær og snaufjell, til Liomseter. Denne ruta er 15 km og tar rundt 4 timer. Vel fremme på Liomseter kan du slappe av og unne deg et godt måltid.

Se rutebeskrivelse Vi anbefaler at du utvider turen med én dag og starter eller slutter turen med en overnatting på Liomseter.

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport

Adkomst

I sommersesongen går det bilvei helt frem til Liomseter. Se adkomstbeskrivelse for hytta
Annonse