Familievennlig hytte til hytte tur i Langsua

Legg til huskeliste
Annonse

Skal du ut på din første hytte til hytte-tur er dette en fin start. Turen går i småkupert og mykt seterterreng som er mer lettgått enn andre fjellområder, og det er forholdsvis kort avstand mellom hyttene. Merk at timeantallet for hver etappe nedenfor er normalt beregnet gangtid (uten pauser) for voksne, og bør utvides etter egen ganghastighet og behov for pauser.  

Liomseter - Storkvolvbua - Haldorbu - Liomseter  

Turen starter og slutter på den betjente hytta Liomseter hvor du kan nyte deilig 3-retters middag og god atmosfære. Hytta er tilgjengelig med bil om sommeren og er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. De øvrige hyttene er selvbetjente, uten spesiell tilrettelegging for funksjonshemmede, men er utstyrte med fullt kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter, samt matvarelager. 

Dag 1

Avstand: 14 km

Fra Liomseter følger du Jotunheimstien nordvestover, over Vakkerlifjellet og langs Nonstjønnengene før ruta svinger nordover mot den selvbetjente hytta Storkvolvbua. Etter hvert som du kommer deg ut av bjørkeskogen, åpner det seg storslått utsikt i alle retninger. Stopp gjerne for en fiske- eller moltepause. Beregn ca 5 timer på denne turen. 

Dag 2

Avstand: 12 km

Fra Storkvolvbua følger du ruta på sørøstsiden av toppene Nordre og Søre Langsua til den selvbetjente hytta Haldorbu. Nyt høyfjellsfølelsen og den vistrakte utsikten mot Valdres. Denne ruta tar omlag 3,5 timer. 

Dag 3

Avstand: 15 km

Fra Haldorbu går ruta østover i grensa mellom bjørkeskog og snaufjell, til Liomseter. Denne ruta tar rundt 4 timer. Vel fremme på Liomseter kan du slappe av og unne deg et godt måltid.

Se rutebeskrivelse Vi anbefaler at du utvider turen med én dag og starter eller slutter turen med en overnatting på Liomseter.

Adkomst med egen bil

I sommersesongen går det bilvei helt frem til Liomseter. Se adkomstbeskrivelse for hytta

Adkomst med kollektivtransport

Du kan ta toget til Lillehammer, og deretter buss 140 til Segalstad Bru. Bussene går fra Lillehammer skyss-stasjon hver halvtime, men det kan være smart å dobbelsjekke med www.innlandstrafikk.no da rutene kan variere på sommeren.

Fra Segalstad Bru er det mulig å bestille drosje fra Gausdal drosjesentral på tlf 61 22 02 08.

Om sommeren settes det opp buss mellom Lillehammer skysstasjon og Liomseter på torsdager og søndager. Les mer om tilbudet på hyttas nettsider. 

Annonse