Langtur fra Sognefjellet via Fannaråken ned Utladalen

Legg til huskeliste
Annonse

På denne turen får du med deg flere naturperler på kort tid: Bretur opp til Fannaråken, frodige Utladalen med Skogadalsbøen liggende i det grønne blant høye fjell, Vettismorki, en åpen setervoll med praktutsikt mot Stølsmaradalen, og Vettisfossen i all sin storhet. Krossbu - Fannaråkhytta - Skogadalsbøen - Avdalen gård - Hjelle

Dag 1 Songefjellshytta til Fannaråkhytta

Avstand: ca 10 km

Med fører over breen og opp til Fannaråkhytta (2069 moh). Beregnet tid ca. 5 timer. Det går daglige føringer fra Sognefjellshytta i sommersesongen, og føringer bestilles på Sognefjellshytta senest kvelden før. Fra toppen har du et rundskue uten like, mot Galdhøpiggen og Glittertind i det fjerne, og de majestetiske Hurrungane rett i sør. I nord og vest ser du Breheimen og Jostedalsbreen.

Se rutebeskrivelse

Dag 2 Fannaråkhytta til Skogadalsbøen

Avstand: 10,9 km

Turen ned fra Fannaråkhytta til Skogadalsbøen er kanskje blant de vakreste fotturene vi har her i landet. Med Spektakulær utsikt, frodig natur og den vakre Utladalen garanterer vi en fantastisk turopplevelse. Beregnet tid ca. 4 timer.

Se rutebeskrivelse

Dag 3 Skogadalsbøen til Vettismorki

Avstand: 10.4 km

Dagens etappe er litt kortere og går videre nedover den fantastiske Utladalen. Stien holder seg stort seg over tregrensen frem til stien går bratt ned til stikrysset, hvor det går av en sti til Fleskedalen. Herfra går turen ned i bjørkeskogen og i noe myrterreng frem til Vettismorki. Vel fremme er det bare å nyte området og naturen rundt hytta.

Dag 4 Vettismorki til Hjelle

Avstand: 8 km

Turen starter med å sette nesen mot en av norges vakreste fossefall, Vettisfossen. Her anbefaler vi å ta en lengre stopp og nyte fossen fra det nye utsiktspunktet. Fra fossen går stien bratt ned til Vetti Gard, ta deg god ned de bratteste delene. Videre fra Vetti Gard følger du grusveien nedover den vakre dalen og ut til Hjelle, hvor det i sommersesongen går buss ut til Øvre Årdal.

Adkomst med egen bil

Til Krossbu: Buss eller tog til Otta, eller buss til Lom, videre med buss over Sognefjellet til Krossbu. 

For transport fra Øvre Årdal: Valdresekspressen til Sogndal eller mot Oslo via Fagernes. Se Nor-Way bussekspress.

Adkomst med kollektivtransport

Holdeplasser for sommerbusser på Krossbu og Hjelle.
Annonse