Langtur fra Sognefjellet via Fannaråken ned Utladalen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  37,6 km
  4 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

På denne turen får du med deg flere naturperler på kort tid: Bretur opp til Fannaråken, frodige Utladalen med Skogadalsbøen liggende i det grønne blant høye fjell, Vettismorki, en åpen setervoll med praktutsikt mot Stølsmaradalen, og Vettisfossen i all sin storhet. Krossbu - Fannaråkhytta - Skogadalsbøen - Avdalen gård - Hjelle 

Dag 1

Avstand: ca 10 km

Med fører over breen og opp til Fannaråkhytta (2069 moh). Beregnet tid ca. 5 timer. Det går daglige føringer fra Sognefjellshytta i sommersesongen, og føringer bestilles på Sognefjellshytta senest kvelden før. Fra toppen har du et rundskue uten like, mot Galdhøpiggen og Glittertind i det fjerne, og de majestetiske Hurrungane rett i sør. I nord og vest ser du Breheimen og Jostedalsbreen.

Se rutebeskrivelse 

Dag 2

Avstand: 10,9 km

Turen ned fra Fannaråkhytta til Skogadalsbøen er kanskje blant de vakreste fotturene vi har her i landet. Med Spektakulær utsikt, frodig natur og den vakre Utladalen garanterer vi en fantastisk turopplevelse. Beregnet tid ca. 4 timer. 

Se rutebeskrivelse 

Dag 3

Avstand: 12.6 km

Over Friken og utover mot Fleskedalen til Vettismorki, og så bratt ned til Vetti Gard. Videre på grusvei mot Hjelle og bratt opp til Avdalen gård. Beregnet tid ca. 7-8 timer. Det er også mulig å overnatte på Vetti Gård (enkel betjening, 1 1/2 time kortere).

 Dag 4

Avstand: 2 km

Til Hjelle, ca. 1 time. Herfra kan du ta buss ned til Øvre Årdal for transport videre.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Til Krossbu: Buss eller tog til Otta, eller buss til Lom, videre med buss over Sognefjellet til Krossbu. For transport fra Øvre Årdal: Valdresekspressen til Sogndal eller mot Oslo via Fagernes. Se Nor-Way bussekspress.

Adkomst med kollektivtransport

Holdeplasser for sommerbusser på Krossbu og Hjelle.
Annonse