På seterstier i Langsua

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  31,3 km
  3 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - sep

Langsua er et område med mye godvær og lite nedbør. Terrenget er lettgått, og starter du turen fra nord, er dagsetappene korte.

Storhøliseter - Storkvolvbua - Skriurusten - Storhøliseter

I Langsua er det mange spor etter setring og beiting, så her går du virkelig på seterstier. Nå for tiden er det mest sau og hest som beiter i området. Kanskje får du også se spor etter tamreinen som ferdes her. Utsynet er vidt mot fjellene rundt, og du har også utsikt mot Jotunheimen. Er du i toppturform, anbefales en av toppene i området. Her kan du se helt til Rondane og Rendalsstølen.

Dag 1: Storhøliseter - Storkvolvbua

Turen går fra Storhøliseter, gjennom vakker bjørkeskog, før du etterhvert kommer opp på snaufjellet og inn i Langsua Nasjonalpark. Videre går turen i lettgått terreng, over små topper og langs bekkedaler, før stien går opp mot Storkvolvbua. Den siste delen av turen går opp mot Storkvolvbua med vakker utsikt over Langsua.

Dag 2: Storkvolvbua - Skriurusten

Etappen fra Storkvolvbua til Skriurusten går i lettgått høyfjellsterreng, gjennom Langsua nasjonalpark og ned mot bjørkeskogen. Etappen byr på storslått utsikt, variert natur og mulighetene er store for at du kanskje skremmer opp en rype eller to. Turen avsluttes med en kort nedstigning, gjennom steinur, ned til Skriurusten.

Dag 3: Skriurusten - Storhøliseter

Siste etappe tilbake til Storhøliseter er en flott tur, gjennom vakker natur og med utsikt over Langsua og Jotunheimen. Deler av turen går gjennom myr, så husk godt skotøy.

Dagsetappene er alle på 3-4 timer og egner seg godt for barnefamilier.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Det går bilvei helt fram til Storhøliseter. Husk å betale veiavgift ved innkjøringen opp til hytta.

Adkomst med kollektivtransport

Buss/tog til Vinstra, lokalbuss til Skåbu, taxi til Finnbølet/Storhøliseter

Annonse