Fottur til Hustveitsåta 1187 moh

Legg til huskeliste
Annonse

Turen derfra går fra parkeringsplassen forbi museumsbygningane på Jonegarden. Fortsett 200 m forbi løa,følg skilting mot venstre, derfra er det god stigning på gammel traktorvei,som snart går over i sti. Så passeres uteløa, Eikelauvet,som blei resturert i 2014.Videre over brua som går over utløpet av Vårstølvatnet. Snart vises den vakre Gofarskjeggfossen til venstre.Videre opp litt bratte Øykjakleiva og fortsetter i lett terreng langs elva innover mot Hustveit og Jonestølen.Elva krysses over solid bru,der ein kan ta avstikker ned til Jonestølen.Her er det muligheter for overnatting.

Fra Jonestølen og opp til Øvrastølsvatnet følger vi vatnet rundt på nordsida. I nordre enden,oppover Øvrastølsbakkane,møtes gulmerka sti som går mot Svandalen,(til høyre).

Følg skilting og merking mot vest og Storavatnet.Følg merket sti helt opp til Hustveitsåta, 1187 m.o.h., med en storslått utsikt mot Folgefonna i nord, trekantsambandet med bruene i vest og byøyene mot Stavanger i sør. Du ser gårdene på østsida av Hylsfjorden og flere av de høye toppene som Snønuten og Napen i Suldalsheiane. Mot øst ser du bl.a. Sauda, Skaulen og Røldalsåta. Nedturen går i samme trase som du kom.

Parkering: I Dynamittholet. Gratis.

Gangtid: Ca 6 timer.

Merking/skilting: Merket sti.

Overnatting: Jonestølen.

Adkomst med egen bil

Ta av riksveg 520 ved skilt til Hustveit og følg vegen ca 1 km til parkeringsplass. 

Adkomst med kollektivtransport

Annonse