Forside > Utforsker > Område > Femundsmarka

Utforsk Femundsmarka!

Femundsmarka ligger på begge sider av den mektige innsjøen Femunden. Innsjøen er på 201 kvadratkilometer og er Norges tredje største. Den strekker seg seks mil nordover fra Femundsenden i Hedmark til Nordvika i Sør-Trøndelag. Midt utpå er det nesten som å befinne seg på havet bare 662 meter høyere. Dette innlandshavet har gitt navn til de store skogs- og viddeområdene rundt sjøen og inn til svenskegrensa. 

Villmarkseldorado 

Femundsmarka har tiltrukket seg jegere og fiskere, fotturister og kanopadlere i generasjoner. Selv i våre dager med T-merkede ruter og komfortable hytter står det fremdeles en eim av villmark av navnet. Det lukter bålrøyk og tyri av Femundsmarka, og det går ennå an å møte de store rovdyrene inne mellom de seintvokste, krokete furutrærne.

Stort sett viser villmarka seg fra sin vennlige side. Marenvollen, Langen, Ljøsnåvollen, Røvollen og Svukuriset. Bare navnene på overnattingsstedene forteller om hygge og historie. 

Vannveien 

For deg som vil ha litt avveksling fra fotturen kløver ennå Femund II vannspeilet mellom Synnervika i nord og Elgå i sør. Med båten kan du hoppe over de lengste strekkene eller velge deg et annet startpunkt for turen i villmarka. Kommer du ned Røavassdraget med kano, kan du hive kanoen om bord i båten for å slippe de lange og utsatte etappene på Femunden. Er du på sykkeltur, kan du laste tohjulingen på dekket etter å ha syklet inn til Svukuriset. 

Mest populære turer 

Elgå til Svukuriset og Revlingen til Svukuriset, Røros til Marenvollen og Langen til Ljøsnåvollen

Gode startsteder 

Elgå, Grövelsjön, Jonasvollen og Revlingen, Røa brygge, Langen, Valldalen, Røros og Tynset.   

Tilpass søket for