Forside > Utforsker > Område > Nord Jæren

Utforsk Nord Jæren!

Område

Nord-Jæren er Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg. Her finner du bynære turperler like ved der du bor! Over en kvart million mennesker bor i området. Likevel finnes det grønne korridorer og urørt natur like utenfor stuedøra. Nord-Jæren er en skattkiste av kortreiste turperler som venter på å oppdages.

Landskap

De to største byene på Nord-Jæren er Stavanger og Sandnes. I tillegg er det tett bebyggelse også i Sola og på Randaberg. Innenfor de tettbygde områdene ligger en rekke grønne perler, gjerne tilknyttet vann og sjø: Stokkavatnet, Hålandsvatnet, Mosvatnet, Stokkelandsvatnet og Gandsfjorden. Nord-Jæren er preget av den nære tilknytningen til havet, og fra Tungenes i nord løper jærkysten uavbrutt sørover, og byr på en rekke turperler langs de mange strendene. I Sandnes ligger toppene på rekke og rad, med landemerker som Dalsnuten og Lifjell lett tilgjengelig. I østre deler av kommunen dukker Lysefjorden og enda høyere fjell som Bynuten opp.

Rutenettet

Det er over 200 turforslag på Nord-Jæren på Ut.no. Det er altså ikke vanskelig å finne din neste tur! Her er for eksempel 52 hverdagsturer i Stavanger, et unikt turtilbud midt i byen. Også de tre andre kommunene har merkede nærturer. På Gramstadtunet hus og friluftslåve i Sandnes kan du både overnatte og spise god mat. Ved Bersagel i Sandnes ligger skjærgårdsparadiset Nodhagen tilgjengelig for utleie.

Gode startsteder

Både Dale og Gramstad er perfekte utgangspunkt for en rekke populære turer. Herfra kan du besøke Dalsnuten eller kanskje prøve deg på 7-nutsturen? I Stavanger er Sørmarka tilgjengelig fra flere steder, for eksempel ved Sørmarka Arena eller Ullandhaugtårnet. I Randaberg er Viste Strandhotell et godt startsted for utforsking av kysten.

Om Stavanger Turistforening

Stavanger Turistforening er Rogalands største friluftsorganisasjon med 27.000 medlemmer. Vi står på for et allsidig, inkluderende og miljøvennlig friluftsliv. Vi merker 1250 km stier og vedlikeholder 44 hytter fra Haukeliseter i nord til Dalane i sør.

Tilpass søket for