Bekkestua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Bekkestua ligger lett tilgjengelig fra både grusvei og sti. Hytta er en liten, intim tømmerkoie, og kan anbefales for familier, alene eller for par. Bekkestua ligger vakkert til ved en bekkekulp som frister til et bad på varme sommerdager.

Bestilling 

Hele hytta reserveres ved bestilling (gjelder fram til 31.12.2021).

Bekkestua er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr 

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy. 

Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde 

Det renner en bekk rett forbi hytta. I en varm sommersesong kan det bli svært sparsomt med vann i området. Drikkevann bør kokes.

Beskrivelse av hytta 

Hytta er på 25 m2 bestående av to rom, et oppholdsrom med kjøkkenkrok og ett soverom med fire sengeplasser. Direkte adkomst utenfra til kjøkken/stue (ingen gang). DNT Oslo og Omegn leier hytta av Holter Almenning. Det er to hytter på tunet, den andre hytta er serveringssted i helgene om vinteren. Utedo og vedskjul ligger bak hytta.

Sesonginformasjon 

Veiene inn på Romeriksåsen fra øst blir stengt i en periode hver vår pga. vårløsning. Tidspunktene for stengning varierer fra år til år avhengig av snømengde, nedsmeltning og været. Hytta kan likevel benyttes som vanlig i disse periodene.

Området 

Mer informasjon om området finner du på nettsidene http://www.nannestad-almenningene.no/ 

Hytte til hytte 

Hytta er godt egnet for hytte-til-hytte-tur i Marka eller hva med Romeriksåsen på langs? Det er ca. 10 km sørover til Spikertjernhytta. Nordover mot Råbjørnhytta er det 14 km og blåstien følger Jotunheimstien/ Rondanestien. Ved Råbjørnhytta tar Rondanestien av, mens Jotunheimstien går videre til Snellingen, omlag 2 mil fra Bekkestua.

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013), Oslo Nordmark Vinter (2013) og Romeriksåsene (2010) i 1:50 000 og Oslomarka (2008) i 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) i 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Enkleste adkomst til Bekkestua er på blåsti eller grusvei (2 km) fra Grøsåkervangen. Fra Oslo kjører du E6 mot Romerike, tar av på Skedsmokorset og følger rv.120 til Eltonåsen. Rett nord for Eltonåsen ved Holter sag er det avkjøring til Grøsåkervangen, hvor det er parkering. Bomvei kr. 40,- Veien opp til Grøsakervangen stenges i vårløsninga.

Buss til Glitre i Hakadal eller Trugstadholtet/Bekkevar i Nannestad.

Med sykkel kommer du helt fram til hytta fra sørøst.

Adkomst vinter

Om vinteren er enkleste adkomst 2 km inn fra parkeringsplassen på Grøsåkervangen. Følg den rødmerkede skiløypa på veien.

SjekkUT | Bekkestua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
71

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bekkestua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT