Spikertjernhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Ønsker du en hytte med kort adkomst, fiskemuligheter og masse sjarm? Da er Spikertjernhytta det perfekte valget for deg, med beliggenhet ved Spikertjern og en historie som tømmerkoie.

Bestilling

Hele hytta reserveres ved bestilling.

Spikertjernhytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnen, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy.

Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde

Vann kan hentes i Spikertjernet rett nedenfor hytta.

Annet

DNT Oslo og Omegn disponerer halvparten av bygningen. Den andre halvparten benyttes til servering i helgene vinterstid i regi av et idrettslag fra Gjerdrum. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Gjerdrum Almenning.

Hytte til hytte

Fra Spikertjernhytta kan du gå videre nordover Romeriksåsen til Bekkestua, Råbjørnhytta og Snellingen. Alle hyttene tilhører DNT Oslo og Omegn og er låst med DNT-standardnøkkel.  

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013), Oslo Nordmark Vinter (2013) og Romeriksåsene (2010) i 1:50 000 og Oslomarka (2008) i 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) i 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Booking
 • Peis
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Enkleste adkomst til Spikertjernhytta er ca. 15 min på stengt bomvei og blåstifra fra Kokstadvangen, den øverste parkeringsplassen ved Gjermå like sørøst for hytta. Fra Oslo kjører du E6 mot Romerike, tar av på Skjedsmokorset og følger riksvei 120 til Ask. Her kjører du videre til Lysdammen og videre på grusvei inn til Kokstadvangen. Bomvei Kr 40,- Veien opp til Kokstadvangen stenges i vårløsninga.

Buss: Fra Åmotshagan (busstopp) i Gjerdum er det ca. 1 t inn til hytta på vei og blåsti forbi Lysdammen (P). Fra Strøm Bru (busstopp) i Nittedal er det ca. 2 t opp til hytta, vesentlig langs blåsti.

Sykkel: Med sykkel kommer man ca. 400 m fra hytta. Herfra må man trille eller bære langs stien.

OBS! Veiene inn på Romeriksåsen fra øst blir stengt i en periode hver vår pga. vårløsning. Tidspunktene for stengning vil variere fra år til år med hensyn på snømengde, nedsmeltning, vær og vind. Hytta kan likevel benyttes som vanlig.

Adkomst vinter

Om vinteren er enkleste adkomst til hytta merket skiløype fra Kokstadvangen (1,3 km) og fra Strøm i Nittedal (5 km).

Buss: Strøm bru i Nittedal (4 km)

Annonse

SjekkUT | Spikertjernhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
64

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Spikertjernhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT