Aurlandsdalen - vill og vakker

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  48,7 km
 • Sesong
  Jun - sep

Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og den fantastiske utsikten utover mot fjorden langt der nede.

Her møtes Østland og Vestland i et vakkert fjellområde. Skarvheimen har vært brukt som gjennomfartsvei for de som har tatt sjumilsstøvlene på og gått fra Jotunheimen i nord til Hardangervidda i sør. Kontrastene i landskapet er store - fra goldt steinlandskap til frodige dype daler, fra mektige fjell til buldrene fossestryk. Turen fra Finse til Flåm har alt dette!

RUTEBESKRIVELSE:
Finse(Brebua) - Geiterygghytta - Steinbergdalen - Østerbø - Vassbygdi

ETAPPE 1: Høyfjellsetappe fra Finse til Geiterygghytta over Sankt Pål med flott utsikt mot Hardangerjøkulen i sør og Skarvheimen og Jotunheimen i nord. Ca. 5 timer/15,5 km.

(Vi bygger om Finsehytta i 2020 og 2021, benytt derfor den nye selvbetjeningshytta Brebua.)

ETAPPE 2: Fra Geiterygghytta nedover mot Aurlandsdalen forbi Steinbergdalshytta, ca. 3 timer, og videre til Østerbø ca. 3 timer. Ca. 6-7 timer/22 km. En overnatting på Steinbergdalhytta anbefales (åpen fra sommeren 2019).

ETAPPE 3: Fra Østerbø går den ville og vakre Aurlandsdalen ned til Vassbygdi, ca. 6 eller 7 timer, lengst om Bjørnstigen og Høgstegvarden. Fra Vassbygdi med buss til Flåm og Flåmsbanen til Myrdal, og bytt til Bergensbanen til Oslo eller Bergen.
Ca. 6 timer/19 km.

Total distanse Finse - Vassbygdi i virkeligheten (fra logging med GPS) er ca. 57 km., ikke 48,7 km. (som oppgis ut fra inntegningen av dette turforslaget)


For kortere versjoner av turen er det mulig å starte ved Geiterygghytta eller Østerbø. Eventuelt også Storestølen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med offentlig transport

Finsehytta er lett tigjengelig fra Bergensbanen som går flere ganger daglig mellom Oslo og Bergen. For buss fra Vassbygdi til Flå, se Nettbuss. For Flåmsbanen til Myrdal, se Flåmsbanen.
Annonse