Tredagers tur ned Aurlandsdalen fra Finse

Legg til huskeliste
Annonse

Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og den fantastiske utsikten utover mot fjorden langt der nede. Her møtes Østland og Vestland i et vakkert fjellområde. Skarvheimen har vært brukt som gjennomfartsvei for de som har tatt sjumilsstøvlene på og gått fra Jotunheimen i nord t

Adkomst med egen bil

Parkering ved Ål eller Haugastøl, Flåm eller Voss. Tog til Finse. 

Adkomst med kollektivtransport

Finsehytta er lett tilgjengelig med tog på Bergensbanen som går flere ganger daglig mellom Oslo og Bergen. 

Fra Vassbygdi er det flere alternativer for transport tilbake til utgangspunktet.

Vi anbefaler å ta buss fra Vassbygdi tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte/Østerbø for å avslutte dagen med middag og overnatting. Dagen etter går det rutebuss fra Østerbø til Ål stasjon, hvor du kan ta toget videre retning Oslo/Bergen. Tips; ta lokalbuss 850 Vassbygdi-Østerbø / Østerbø-Ål (toget venter ikke på bussen, så legg inn god tid mellom buss og tog). Husk å sjekke busstider for strekningene på skyss.no, da bussen kun går i sommersesongen. 

Alternativt kan du ta buss fra Vassbygdi til Flåm, og tog videre med Flåmsbana og Bergensbanen fra Myrdal retning Oslo/Bergen. Sjekk at det er god tid mellom bussankomst og togavgang. Se følgende lenker for rutetider og billetter:

Skyss.no – lokalbuss 850 frå Vassbygdi
Norway's best - buss frå Vassbygdi
Norway’s best - Flåmsbana
Vy.no – tog Myrdal – Oslo/Bergen

Annonse