Langtur fra Langsua til Jotunheimen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  69,6 km
  5 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - okt

Fantastisk hytte til hytte tur som tar deg fra det snille og åpne terrenget i Langsua og frem til spisse topper og fjell i Jotunheimen.

Dag 1 Liomseter - Storkvolvbua (1.200 moh)

Avstand: 16 km

Nordover i åpent og lett fjellterreng til Storkvolvbua. uren starter gjennom åpen og hyggelig bjørkeskog og etterhvert kommer du over tregrensen og får et vidt utsyn i alle retninger. Nyt det åpne landskapet og den fantastiske utsikten over Langsua fra denne hytta.

Dag 2 Storkvolvbua - Storhøliseter (980 moh)

Avstand: 14 km

Turen fortsetter nordover på Jotunheimstien til den gamle seteren Storhøliseter. Turen starter i høyfjellsterreng og beveger seg nedover mot Bjørkeskogen. Stien går gjennom skogen før landskapet åpner og du kommer frem til hytta.

Mer informasjon om ruten 

Dag 3 Storhøliseter - Oskampen (1.175 moh)

Avstand: 13 km

Vestover i åpent og lett terreng til Oskampen. Her er terrenget noe tøffere og du merker at du stadig beveger deg mot Jotunheimens mer steinete landskap. Hytta ligger vakkert til med flott utsikt mot Jotunheimen.

Mer informasjon om ruten 

Dag 4 Oskampen - Sikkilsdalseter(1.006 moh)

Avstand: 11 km

Flott tur mot vakre Sikkilsdalseter, en nydelig seter fra 1700-tallet som fortsatt har mye av den gamle sjermen i seg. Sikkilsdalen er kanskje mest kjent for de årlige hestslippene, men turisttraffikken går helt tilbake til midten av 1800 tallet, da engelskmannen Lord Bamford eide dalen. Han fikk Sjur Sande fra Vågå som forpakter og kjentmann. Sjur bosatte seg med familien i Sikkilsdalen i 1868 og setra har siden vært forpaktet av Sandefamilien. Hesteslippet bruker å være i slutten av juni.

Mer informasjon om ruten 

Dag 6 Sikkilsdalseter - Gjendesheim (994 moh)

Avstand: 17 km (over Sikkilsdalshø)

Ut fra værforhold kan du enten velge ruten som går bratt opp på ryggen mellom Sikilsdalshornet og Sikkilsdalshø (1.778 moh) og ned til Gjendesheim, ca 6 timer, eller den alternative ruten langs Sikkilsdalsvatnet, ca 5 timer. Gjendesheim tar deg i mot med grønne Gjende i sikte og 3-retters middag.

Mer informasjon om ruten 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Bilvei helt frem til Liomseter

Adkomst med kollektivtransport

Ta toget til Lillehammer, og deretter buss 140 til Segelstad Bru. Bussene går fra Lillehammer skyss-stasjon hver halvtime, men det kan være smart å dobbelsjekke med www.innlandstrafikk.no da rutene kan variere på sommeren.

Fra Segelstad Bru er det mulig å bestille drosje på fra Gausdal drosjesentral på tlf 61 22 02 08.

Annonse