Trekanten i Trollheimen 

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  58,1 km
  3 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Det er ikke uten grunn at Trekanten i Trollheimen kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de mest populære fjellturene i landet. Turen går i storslagen natur mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta. Sjelden ser du hytter og setre som harmonerer så godt med sine omgivelser som nettopp i Trollheimen. Det er blant fjellvandrere kjent for sin unike arkitektur og sitt særpregede miljø. Hyttene har grovt tømmer i veggene, solide peiser, som skal gi både varme og lys, og en innredning for øvrig som minner om gamle bondestuer. Her er det intimt og koselig i en gjenskape atmosfæren som var på slutten av 1800-tallet, den gang mange av disse hyttene ble satt opp. En opplevelse som har vist seg å falle i smak hos de fleste.

RUTEBESKRIVELSE:

Trekanten - turen mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta - er selve klassikeren blant turene i Trollheimen.

Trekanten er fin å starte opp både fra Gjevilvasshytta og Jøldalshytta, men kan også startes fra Trollheimshytta. Fineste start på en slik tur får du ved å dra inn til første hytta om ettermiddagen og overnatte der før første dagstappe. Turen egner seg for fjellvante og spreke barn fra 10 - 12 års alder.

ETAPPER:
Etappe 1 av turen går til Jøldalshytta og er en fin dagstur gjennom de østlige, slakere delene av Trollheimen. Neste dag går vi videre til Trollheimshytta.
Her er det tre alternative merkaruter:
1. Normalruta over Geithetta
2. Ruta gjennom Svartådalen
3. Trollhettas tre topper.
Turen fra Trollheimshytta tilbake til Gjevilvasshytta over Mellomfjell er en av de mest varierte rutene i Trollheimen med spektakulære utsiktspunkter underveis.

Toppturer til Snota og Blåhø:
På godværsdager bør du absolutt sette av en ekstra dag til å besøke Snota fra Trollheimshytta. Toppen på 1669 moh. er selve symbolet på Trollheimen. Også en topptur til Blåhø etter nymerka rute fra Gjevilvasshytta er sterkt å anbefale.

Det er også fint å gå turen motsatt vei, men anbefales bare for de med gode knær. Turen over Mellomfjell avsluttes med syv merkbare nedstigninger mot Trollheimshytta. Det er merkbart på slutten av en lang dagsmarsj. Prøv Trekanten du også en uforglemmelig turopplevelse!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Vi anbefaler at du starter turen fra Gjevilvasshytta der det er bilvei helt fram. Du kan også komme deg dit med kombinasjon av tog til Oppdal og taxi til Gjevilvasshytta. Du kan også komme deg dit med kombinasjon av tog/buss til Oppdal og buss nr 580 til Gjevilvasshytta (Se link under. NB! kjører torsdag og søndag). De andre dager må en belage seg på taxi til Gjevilvasshytta. Best utgangspunkt for turen får du ved å dra til hytta om ettermiddagen slik at du kan starte på Trekanten neste morgen.

Adkomst med kollektivtransport

Sommer rute med buss til Gjevilvasshytta: https://www.tt.no/artikler/nyheter/17475-ta-bussen-til-gjevilvasshytta-i-sommer/
Annonse