Jacobineruta – Historisk vandrerute

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 34,0 km
  • 3 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 672 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.

Jacobineruta kan du oppleve til lands og til vanns med robåt eller ferge. Langs ruta kan man overnatte på Oscarsborg og på kystledhytter på Bergholmen, Håøya og Sandspollen på Hurumlandet. Oslofjordens Friluftsråd drifter alle kystledhyttene. I Drøbak finnes det et variert tilbud av overnattingssteder.

Les mer om Jacobineruta og Historiske vandreruter ved å trykke på lenkene til høyre på siden.

RUTEBESKRIVELSE:

På UT.no er ruta delt opp i fire turforslag, én for hver etappe med hvert sitt historiske tema. Den lengste etappen forseres til vanns, to er «vanlige» fotturer, mens den siste er en kombinasjon av fottur og egen båt eller ferge.

ETAPPE 1: Historisk byvandring langs sjøkanten i Drøbak fra Jacobinestatuen, forbi Jacobines vesle stue, over Sjøtorget og gjennom badeparken der du opplever både den gamle kirken og sjøbadet fra fordums tid.

ETAPPE 2: Denne etappen av Jacobineruta omhandler alle krigsminnene som står igjen etter forsvar av Drøbaksundet og innseilingen til Oslo. Ferden går til Oscarsborg og Bergholmen.

ETAPPE 3: På denne delen av Jacobineruta vandrer du forbi bygninger satt opp under første verdenskrig under industrieventyret i sprengstoff på Håøya og i Sætre.

ETAPPE 4: Dette er historien forteller om det rike fisket i Sandspollen. Turen kan gås fra Sætre eller fra Færgestad.

Utfyllende rutebeskrivelser for de enkelte etappene finner du i lenkemenyen til høyre, eller ved å søke på "Jacobineruta - Historisk vandrerute etappe 1", "Jacobineruta - Historisk vandrerute etappe 2","Jacobineruta - Historisk vandrerute etappe 3" og "Jacobineruta - Historisk vandrerute etappe 4" i søkefeltet på UT.no.

Adkomst med egen bil

Det går ferge og buss fra Oslo sentrum helt til Drøbak sentrum. Kommer du med egen bil er det flere store parkeringsplasser i nærheten av byen. Det finnes en tilknyttet Oscarsborg helt i nord av Jacobineruta og en mindre rett ved Tollboden og Jacobinestatuen.
Annonse