Kittilbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  5 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Kittilbua ble rehabilitert sommeren 2021. 

Hovedhytta er nå klar til bruk. Den er låst med standard DNT hengelås.

Kontakt gjerne DNT Lillehammer på epost lillehammer@dnt.no hvis du har spørsmål om Kittilbua.

Kittilbua er ei ubetjent DNT-hytte uten proviant. Hytta er utstyrt med alt du trenger for å tilberede din egen medbrakte mat.

Kittilbua er ei trivelig tømmerbu. De opprinnelige tømmerveggene gir en egen hygge. I stua er det langbord, sittegruppe og kjøkkenkrok med elektrisk komfyr. Fra stua går du videre til soverommet med 5 sengeplasser. Her er det dessuten et lite avlukke for personlig hygiene. Over soverommet er det en hems med 2 soveplasser. Sovepose eller lakenpose er obligatorisk. Bod med vedlager og diverse utstyr har inngang direkte fra gangen. Kittilbua har elektrisk anlegg (220 volt).  

3 sengeplasser kan forhåndsbestilles i booking-systemet. Inntil videre er det ikke mulig å overnatte uten å booke plass. ___________  

Kittilbua ligger ved ei gammel setergrend der det fortsatt er husdyr på beite. Hytta ligger et steinkast unna Kittilbu Utmarkmuseum og er et av overnattingsstedene på Jotunheimstien (åpnes i nytt vindu).

Vi arbeider fortsatt med å ferdigstille sikringsbua. Den er foreløpig ikke klar til bruk.

Turmuligheter

Naturstien fra Kittilbu utmarksmuseum går rett forbi Kittilbua ned til Dokkfløymagasinet. Naturstien er tre kilometer lang og gir en fin anledning til å lære om jernblestring og dyregraver for elg i eldre tid. I tillegg kan du se virkningene av moderne kraftutbygging nede ved Dokkfløy.

Langsua nasjonalpark med landskapsvernområder og naturreservater grenser til setergrenda på Kittilbu. Ormtjernkampen er innlemmet i den nye nasjonalparken.

Planlegger du et opphold på Kittilbua, er turen sørover til ubetjente Skjellbreidhytta også å anbefale. Turen tar rundt 4-5 timer. Ubetjent betyr i denne sammenhengen at hytta eller bua er utstyrt med det som trengs av kjøkkenutstyr, bortsett fra maten, som du må ha med selv. 

Fra Kittilbua er det fint å sykle til Liomseter og til foten av Ormtjernkampen.

Fottur nordover langs Jotunheimstien fra Kittilbu til den selvbetjente Vestfjellhytta (ny i 2015) tar ca 5 timer og 30 minutter. Se egen beskrivelse. MERK at det nå er ny trasé fra Kittilbua til Gamle Liomseterveg.

Se også nettstedet til Jotunheimstien.

"Turkart Gausdal Vestfjell" anbefales for turer i området. Kartet fås kjøpt der det selges fiskekort (og hos Vandreskoen på Lillehammer). Kan også bestilles pr e-post: gausdal@fjellstyrene.no

Fasiliteter

 • 220v

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Det er bilveg fram til hytta sommerstid (fylkesveg 204 mellom Forset i Vestre Gausdal og Fagernes). Ved Kittilbu utmarkmuseum er det en smal grusveg som følges ca 300 meter til Kittilbua. Følg skilting.

Adkomst vinter

Om vinteren er det brøytet fra Gausdal fram til Værskei, ca 4 km fra Kittilbua. Det er merket skiløype fra Værskei til hytta.

SjekkUT | Kittilbua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

10

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kittilbua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT