Kittilbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  5 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Kittilbua blir restaurert sommeren 2021. 

Reserve-innkvartering skjer på Allmenningshytta Høvrestad som ligger ca 200 m sør for Kittilbua. Sengeplass på reservehytta bestiller du her.

Høvrestad har et stort og trivelig fellesareal med stue, langbord og kjøkken. Soveplassene er flatseng på to loftsrom. Høvrestad har elektrisk lys og kokeplater. Vann lett tilgjengelig i spring på tunet.

Booking er obligatorisk. Høvrestad er ei stor hytte, men vi har likevel begrenset antall overnattingsplasser til fem. Vi har kjente DNT-rutiner med krav om lakenpose eller sovepose. 

Nøkkelboks er montert ved hovedinngangen. Kode oppgis i bekreftelses-epost til de som booker overnatting. NB: her er det ikke standard hengelås!

(Betegnelsen på overnattingsplassene i bookingsystemet er hentet fra den egentlige Kittilbua, og passer ikke på Høvrestad. Vi retter opp slike ting etter hvert). 

Kontakt gjerne DNT Lillehammer på epost lillehammer@dnt.no hvis du har spørsmål om Kittilbua og alternativ overnatting på Høvrestad.

___________  

Kittilbua er ei trivelig tømmerbu (stengt sommeren 2021) ved ei gammel setergrend der det fortsatt er husdyr på beite. Hytta ligger et steinkast unna Kittilbu Utmarkmuseum og er et av overnattingsstedene på Jotunheimstien (åpnes i nytt vindu).

Turmuligheter

Naturstien fra Kittilbu utmarksmuseum går rett forbi Kittilbua ned til Dokkfløymagasinet. Naturstien er tre kilometer lang og gir en fin anledning til å lære om jernblestring og dyregraver for elg i eldre tid. I tillegg kan du se virkningene av moderne kraftutbygging nede ved Dokkfløy.

Langsua nasjonalpark med landskapsvernområder og naturreservater grenser til setergrenda på Kittilbu. Ormtjernkampen er innlemmet i den nye nasjonalparken.

Planlegger du et opphold på Kittilbua, er turen sørover til ubetjente Skjellbreidhytta også å anbefale. Turen tar rundt 4-5 timer. Ubetjent betyr i denne sammenhengen at hytta eller bua er utstyrt med det som trengs av kjøkkenutstyr, bortsett fra maten, som du må ha med selv. Lakenpose eller sovepose er også nødvendig.

Fra Kittilbua er det fint å sykle til Liomseter og til foten av Ormtjernkampen.

Fottur nordover langs Jotunheimstien fra Kittilbu til den selvbetjente Vestfjellhytta (ny i 2015) tar ca 5 timer og 30 minutter. Se egen beskrivelse. MERK at det nå er ny trasé fra Kittilbua til Gamle Liomseterveg.

Se også nettstedet til Jotunheimstien.

"Turkart Gausdal Vestfjell" anbefales for turer i området. Kartet fås kjøpt der det selges fiskekort (og hos Vandreskoen på Lillehammer). Kan også bestilles pr e-post: gausdal@fjellstyrene.no

Fasiliteter

 • 220v

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Det er bilveg fram til hytta sommerstid (fylkesveg 204 mellom Forset i Vestre Gausdal og Fagernes). Ved Kittilbu utmarkmuseum er det en smal grusveg som følges ca 300 meter til Kittilbua. Følg skilting.

Adkomst vinter

Om vinteren er det brøytet fra Gausdal fram til Værskei, ca 4 km fra Kittilbua. Det er merket skiløype fra Værskei til hytta.
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 9 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: