Forside > Utforsker > Område > Romsdalen og Eikesdalen

Utforsk Romsdalen og Eikesdalen!

Alle har hørt om storslagne Romsdalen med Trollveggen, Trolltindan og Romsdalshornet og Venjetindan. Hit kommer noen av verdens beste fjellklatrere for å prøve seg på de imponerende stupene.

Men du trenger ikke å kunne klatre for å oppsøke fjellene rundt Romsdalen. Det er like fint å benytte DNT Romsdal sitt merkede rutenett på mer enn 30 mil. 

Eikesdalen 

Øst for Romsdalen ligger den ville og vakre Eikesdalen. Det langstrakte Eikesdalsvatnet ligger bare 26 moh., mens fjellene rundt rager 1700-1800 meter rett til værs opp fra vannet. Langs breddene klorer det seg likevel fast en sann frodighet av planter og trær som er langt sørligere breddegrader verdig. Hasselskogen skal for eksempel være den største i Europa.

Mardalsfossen stuper 297 meter i sitt høyeste frie fall ned i Eikesdalen og er Nord-Europas høyeste. Fossen er tørrlagt mesteparten av året, men fra 20. juni til 20. august slipper kraftutbyggerne vann i fossen til ære for turistene. 

Mest populære turer  

Den spektakulære Romsdalseggen byr på luftig og storslått utsikt, mens Romsdalstien lar deg vandre Romsdalsfjella på tvers på fem dager.

Turer til (eller mellom) Måsvassbu, Vasstindbu og Svartvassbu.

Gode startsteder  

Isfjorden, Øverås, Vike, Brandstadbu, Vistdalen og Mittet

Mer informasjon

Tilpass søket for