Forside > Utforsker > Område > Ryfylke

Utforsk Ryfylke!

Forrevent og storslått. Grått og grønt. Kontrastene er store i Ryfylkeheiene. Fra de mektige fjordene i Ryfylke til de vidstrakte fjellviddene østover mot Setesdalsheiene er det alt fra åpne daler med frodige stølsområder og saftige grønne beiter til nakne, grå fjellvidder overstrødd med stein. Mektige fjell som Snønuten (1604 moh.) og Vassdalseggi (1658 moh.) ligger som merkesteiner i landskapet.

Landskapet

I nord glir Ryfylkeheiene over i Hardangervidda ved Haukeliseter. I sørvest går Ryfylkeheiene over i Frafjord- og Bjerkreimsheiene. I øst går Ryfylkeheiene umerkelig over i Setesdalsheiene.

Rutenettet

Ryfylkeheiene har et omfattende hytte- og rutenett. Her ligger perler som Stranddalen, Jonstølen, Viglesdalen og Melands Grønahei. Rutenettet gjennom Ryfylkeheiene henger sammen, og danner et nettverk fra Haukeliseter i nord til Kvitleni sør.

Gode startsteder

Haukeliseter, Suldalsosen, Nesflaten, Nes i Årdal, Kleivaland i Vormedalen, Hunnedalen, Ådneramog flere steder i Lysefjord-området gir alle tilgang til rutenettverket.

Om Stavanger Turistforening

Stavanger Turistforening er Rogalands største friluftsorganisasjon med 27.000 medlemmer. Vi står på for et allsidig, inkluderende og miljøvennlig friluftsliv. Vi merker 1250 km stier og vedlikeholder 44 hytter fra Haukeliseter i nord til Dalane i sør.

Tilpass søket for