Utforsk Sirdal!

Sirdal er et klassisk utfartsområde der folk fra Stavanger-regionen har funnet sitt turparadis i lange tider. Her finner du villreinen og rypas rike. Her kan du plukke molter og få smekre ørreter på kroken. Velkommen til Sirdalsheiene!

Landskapet

Sirdalsheiene ligger mellom Lysefjorden i vest og Setesdalsheiene i øst. Her er det fjellbjørkeskog i dalene, og karrig snaufjell i høyden. Innimellom alt dette finner du frodig fjellbjørk, lyng og myrer med kvitlyng og gule romer, rabber med nøysomme fjellplanter. Om høsten lyser det i rødt, gult og brunt. Det er få steder som kan oppvise maken til fargesymfonier som Sirdalsheiene en blendende vakker høstdag.

Rutenettet

Stavanger Turistforening har en rekke hytter og ruter i området. Lett tilgjengelig i sør ligger Ådneram turisthytte, Børsteinen og Taumevatn. Nordover, inn i villreinens rike ligger Heibergtunet Storevatn, et aldri så lite museum midt på fjellet, Kringlevatn og Litle Aurådal. Disse henger sammen med rutenettet lengre nord på veien mot Haukeliseter.

Gode startsteder

Ådneram øverst i Sirdal er et godt utgangspunkt. Det er også fint å starte fra Ramsdalen på veien mellom Brokke og Suleskard eller fra Grydalslegå på Lyseveien fra Sirdal til Lysebotn.

Om Stavanger Turistforening

Stavanger Turistforening er Rogalands største friluftsorganisasjon med 27.000 medlemmer. Vi står på for et allsidig, inkluderende og miljøvennlig friluftsliv. Vi merker 1250 km stier og vedlikeholder 44 hytter fra Haukeliseter i nord til Dalane i sør.

Tilpass søket for